2008-09-29

Rosengårdsskolan politiseradSveriges muslimtätaste kommunala skola Rosengårdsskolan har vänsterpolitiserats. European Social Forum använde förra helgen den kommunala Rosengårdsskolan för seminarium om hur man kan stoppa kommerialisering av utbildningsväsendet:"Den europeiska vänsterns radikala tänkare samlades i helgen på European Social Forum i Malmö. Nyfiken på vad de tänker till om besökte jag i lördags ett seminarium på Rosengårdsskolan med rubriken "Free and social education".

I en liten aula hade unga människor från organisationer som Ung vänster, tyska Linksjugend Solid, danska Socialistiska Ungdomsfront och "tankesmedjan" Konflikt samlats. Alla var rörande överens om att EU-statens och de kommersiella företagens kolonisering av utbildningsväsendet måste bekämpas och att "massmobilisering" av studenter är nyckeln. En efter en talade de olika aktivisterna om detta som vänsterns stora utmaning på utbildningens område."


"Mot bakgrund av att ambitionen med övningen på Rosengårdsskolan, enligt forumets hemsida, var att försöka "utveckla strategier, visioner och alternativ" ter sig det idéfattiga klimatet som ganska uppseendeväckande. Förmår vänstern inte att tänka längre än så här?"


Källa, Axess 22 september 2008:


Inga kommentarer: