2008-09-23

Rosengårds fritidshem misstror föräldrarnaI dagens Sydsvenskan avslöjas att Rosengårds stadsdel kräver intyg om föräldrar arbetar eller inte. För det har i stadsdelen hänt att många arbetslösa föräldrar fyllt i att de arbetat så att de fått ha sina barn på fritidshem i strid med lagen. Nu anser en del att detta är diskriminerande, eftersom andra stadsdelar i Malmö inte kräver sådana intyg:"Kryddgårdsskolan uppmanades alla föräldrar med barn på fritids lämna in ett arbetsgivarintyg i början av terminen.

Enligt biträdande rektorn Maria Haglund Börjesson gäller samma regler på andra skolor i stadsdelen. Hon säger att det inte är riktigt samma förhållanden på Rosengård som på Limhamn. Det kan vara stora förändringar i föräldrarnas sysselsättning från år till år, förklarar hon.

– Det finns en hel del som missbrukar möjligheten. De har sina barn på fritids fast de inte borde det, säger hon. Maria Haglund Börjesson vill inte säga hur stor del av föräldrarna det är som fuskar. Men hon hävdar att personalen har god kännedom.

– Vi vet att det är en del som är hemma. Kravet på intyg är en slags kollektiv bestraffning."


Läs hela artikeln från Sydsvenskan tisdag 23 september 2008:


Inga kommentarer: