2009-09-14

Homofobin hos Islamic CenterBloggen Muslimska Friskolan har flera gånger lyssnat till den före detta folkpartisten Bengt Held när han satt i Rosengårds stadsdelsfullmäktige. I dagens Sydsvenskan går Held som liberal privatperson till starkt angrepp mot homofobin hos Islamic Center. På Ordet, i del B, på sidan 9 finns hans insändare med:"Problem tiger man inte ihjäl


Apropå ”Gud vill inte att man lever olycklig”,
Sydsvenskan 1.9.

Ardeshir Bibakadabi berättar att hans mål är att få gifta sig med en man i en moské. Men istället har han blivit hotad och förföljd av en del andra muslimer. Det som Bibakadabi beskriver om sin situation är förfärligt. Och ännu tydligare blir det när vigselförrättaren Ayoub Chibli kommenterar vad som skulle bli följden av att någon imam accepterar homovigslar "jag vet inte hur mycket stryk den personen skulle få. Han skulle få löpa gatlopp"


Då ska ni veta att Islamic Center brukar kallas den mest "liberala" moskén i Malmö trots de här vidriga attityderna från Chibli som är vigselförrättare där. Det är givetvis helt absurt att fientligheten mot HBT-personer (homosexuella, bisexuella och transpersoner) är så kompakt bland imamerna i Sverige. En del muslimska individer är homovänliga men inget av samfunden.


Bögar och lesbiska som är muslimer förtjänar samma stöd från andra som homosexuella kristna och judar. Men tyvärr är det många politiker, journalister och bloggare som duckar om HBT-fientligheten inom muslimska samfund. Däremot är det många som attackerar de präster i Svenska kyrkan som vill välsigna samkönade par men är emot att förrätta vigslar för dem. Och visst förtjänar de prästerna kritik. Men de är ju extremt toleranta jämfört med den typen av imamer som blev intervjuade i Sydsvenskan.


Precis som vi bör bekämpa främlingsfientlighet så är det viktigt att bekämpa homofientlighet. Även bland muslimer.


Sedan när löser vi samhällsproblem genom att tiga?


Bengt Held, liberal
Malmö"Källa, Sydsvenskans Ordet sidan B9 måndag 14 september 2009:

Läs även Bengt Helds egen bloggpost om insändaren 14/9:


De två artiklarna i Sydsvenskan som Bengt Held refererar till, där islam visar fram sitt homofobiska ansikte och Islamic Centers imam Ayoub Chibli gör bort sig:

Inga kommentarer: