2009-09-17

Rosengårdspolitiker vid brottsplatsen moskénI dagens City Malmö/Lund torsdag 17 september 2009 intervjuas flera personer om Lugna Gatan som Malmö stad nu drar sig ur.


På sidan 3 intervjuas Ilmar Reepalu framför stadshuset i Malmö. Bredvid honom finns en intervju med Rosengårds socialdemokratiske stadsdelsordförande Andreas Konstantinides. Han är fotograferad framför moskén vid Islamic Center:Eftersom tingsrätten 27 oktober 2009 håller rättegång om Islamic Centers bokföring, är moskén i Malmö snarast att se som en brottsplats. Är det tidningen Citys avsikt att koppla ihop Rosengårds främste politiker med en brottsplats?
När fotograferades Konstantinides vid moskéns bågvalv? Var det före eller efter åtalet mot Islamic Center blev känt i augusti 2009? Om det var efter åtalet, vad gör Konstantinides vid moskén som inte har rent mjöl i påsen? Om det är en arkivbild tagen före åtalet, förutsätter tidningen City att det är okontroversiellt för Konstantinides att hans väljare ska se honom på bild framför platsen för grovt bokföringsbrott och fler års brott mot årsredovisningslagen?

Tidningen City har svarat bloggen Muslimska Friskolan att Reepalu ses framför sin arbetsplats stadshuset, där flera politiker under åren åtalats för olika brott. På samma vis har tidningen valt en bild av Konstantinides i hans valkrets Rosengård. Bloggen påpekar att moskén ligger i stadsdelen Husie och inte i Rosengård där Konstantinides är politiker. Tidningen City kan inte svara på om bilden är nytagen eller en arkivbild. Tidningen City påstår att det är oväsentligt.
City Malmö Lund ges ut av City Skåne AB och är en del av Sydsvenskan-koncernen.

Inga kommentarer: