2009-09-08

Judiska församlingen bjuder in Islamic CenterJudiska församlingen i Malmö bjuder in Islamic Center för att återinviga sin skändade begravningsplats:"I mitten av oktober återinviger Judiska församlingen i Malmö gamla begravningsplatsen efter vandaliseringen av kapellet i början av året.

Församlingen hoppas samtidigt att invigningen kan bli en manifestation mot antisemitism och har därför bjudit in migrationsminister Tobias Billström, politiker från alla partier i fullmäktige och företrädare för andra trossamfund i Malmö."

"- Vi vill ha en bred uppslutning av både politiker och företrädare för andra trossamfund. Inom judendomen är just återinvigning viktigt och har symboliskt värde, men det är också ett utmäkt tillfälle till att manifestera mot antisemitism, säger Fredrik Sieradzki.

Huvudtalaren är redan klar. Det blir migrationsminister Tobias Billström (M).
Desssutom har församlingen har skickat ut ut inbjudningar till politiker i kommunfullmäktige och hoppas att varje parti kan komma - av utrymmeskäl dock högts två politiker per parti.

Utöver det har man även bjudit in företrädare för andra trossamfund i Malmö att närvara vid ceremonin.

- Jag har fått svar från katolska kyrkan att de kommer och jag utgår från att Svenska kyrkan också kommer. Och jag har mejlat till Islamic Center och till ortodoxa kyrkan, berättar Fredrik Sieradzki."


Källa, Skånska Dagbladet tisdag 8 september 2009:


Inga kommentarer: