2009-09-23

Protest mot placering bland muslimska elever


Föräldrar från Tygelsjö utanför Malmö protesterar mot att deras barn från årskurs 6 ska bussas från Tygelsjö skola till Linnéskolan i Limhamn som tagit emot muslimska elever. Föräldrarna vägrar och pekar på att deras sexor utlovats plats på den helsvenska Strandskolan i Klagshamn. Om de nu inte får plats på Strandskolan ser föräldrarna hellre att en friskola i Tygesjö etablerar sig, än att barnen placeras i Linnéskolan som har sociala problem sedan muslimska elever börjat där:


"En Tygelsjöpappa som
skrivit ett brev till Limhamn-
Bunkeflos stadsdelsfullmäktige,
protesterar
mot planer på att
bussa barn från Tygelsjö
till Linnéskolan och är beredd
att ta till hemundervisning
som sista utväg.
Han anser att barnen
lovats plats på Strandskolan
och är orolig för att de
inte ska klara ”det sociala
klimatet i en storskola eller
storstadsskola”"


Källa, Sydsvenskan sidan C5 onsdag 23 september 2009:"När fritidsgården stängde bildades ett nätverk som nu protesterar mot att barnen i Tygelsjö ska bussas till Linnéskolan. På tisdag kommer man vara på plats när stadsdelsfullmäktige sammanträder för att protestera."

"- Meningen var att eleverna på Tygelsjö skola skulle gå årskurs sex på Strandskolan i Klagshamn men nu finns där ingen plats så nu ska barnen bussas till Linnéskolan och det går vi bara inte med på."

"I ett brev som gått ut till samtliga politiker och tjänstemän i stadsdelen skriver föräldrar att de under inga omständigheter kommer att låta sina barn bussas. Föräldranätverket har också inlett sökandet efter en friskola som vill etablera sig i byn men hemundervisning är ett alternativ som vissa föräldrar också tittar på."


Källa, Lokaltidningen Limhamn onsdag 23 september 2009:


Inga kommentarer: