2009-09-04

Miljöpartister i Islamic Centers moskéIgår besökte miljöpartister Islamic Centers moské, som i domstol nästa månad ska förklara bokföringbrottet som VD:n åtalas för. Trots rättegången fortsätter politiker visa upp moskén som ett positivt exempel på integration:"En österrikisk delegation med gröna parlamentariker är i Malmö för att lära sig om svenska asyl- och migrationsprocesser. I går besökte de Rosengård.

Klockan halv ett kom de österrikiska parlamentarikerna till moskén i Rosengård för att äta lunch. Med på plats fanns också Amar Sabri (mp), ledamot i kommunfullmäktige, och Mehmet Kaplan (mp), riksdagsledamot.

Parlamentarikerna ska även besöka Köpenhamn för att jämföra Sveriges och Danmarks arbetssätt i migrationsfrågor. Förhoppningen är att de ska kunna använda sig av kunskapen i sin egen politik."

"Men trots oroligheterna menar Amar Sabri att Malmö är på väg i rätt riktning och att Sverige jämfört med många andra länder har kommit långt i integrationspolitiken.

Är Rosengård ett bra exempel på en lyckad integration?

– Inte 100-procentig men om man jämför Malmö med andra kommuner så har vi en bra integration. Malmö är en unik kommun. Den är väldigt mångkulturell och vi jobbar ständigt med olika metoder för att förbättra integrationen, säger Amar Sabri."


Källa, Skånska Dagbladet fredag 4 augusti 2009:


Inga kommentarer: