2009-09-27

Muslimska friskolor likställs med nazistiska"Danmark

Muslimer vrede over Bertel Haarders naziparallel

27. aug 2009 00:00


Der er fortsat stor utilfredshed blandt friskoler over Undervisningsministeriets ekstra kontrol for radikaliseringDet Islamiske Trossamfund er stærkt fortørnet over, at undervisningsminister Bertel Haarder (V) forleden i Kristeligt Dagblad drog en parallel mellem religiøse friskoler og friskoler drevet af nazister eller autonome. Omend de sidste ikke findes.

Som led i regeringens antiradikaliseringsstrategi skal 25 friskoler have et ekstra kontrolbesøg for at sikre, at eleverne forberedes til et liv i frihed og folkestyre. I første omgang skal fem skoler have besøg fra Skolestyrelsen.

Haarder forklarede, at kontrollen ikke kun er rettet mod muslimske skoler men "også nazistiske eller autonome, hvis sådanne skulle opstå".

Denne presseansvarlige i Det Islamiske Trossamfund, Bilal Assaad, skriver i en pressemeddelelse:

"Undervisningsministeren sætter lighedstegn med islamiske friskoler og totalitære institutioner – uden at blinke. Hvordan de katolske friskoler tager den udtalelse bliver spændende at se. Der opstår en undren over denne bevidste sammenligning fra en minister, der regerer sine ministerier ved at smide med sine askebægre, når det ikke går, som han ønsker det."

Det var desværre ikke muligt at få en uddybende kommentar fra Bilal Assaad i går. Generelt er der dog fortsat i friskolekredse stor utilfredshed med den mistænkeliggørelse, som man mener, de ekstra kontrolbesøg repræsenterer.

Det er stadig uklart, hvilke skoler der skal kontrolleres, men formanden for Dansk Friskoleforening, Ebbe Lilliendal, gætter på, at samtlige 20 muslimske friskoler får besøg. Derudover har han nævnt, at katolske skoler kunne blive omfattet, fordi nogle af dem har mange elever med indvandrerbaggrund."Källa, Kristeligt Dagblad 27 augusti 2009:


Inga kommentarer: