2009-09-14

Rosengård utökar stenkastning till fotbollsmatcherNu har Rosengårds skolbarn och stenkastare kommit på ett nytt sätt att ha kul. Förutom att kasta sten på polis, brandkår och ambulans finns ett nytt sätt. De kastar numera sten även på fotbolssupportrar som kommer till Rosengård för att se matcher. Enligt en besökare kom stenarna från småkids på Rosengård, alltså elever i skolåldern. Både rosengårdsbor utanför planen och Rosengårds supportrar på läktaren kastar sten på bortapubliken. En rullstolsburen blev första första offret som fick en sten i huvudet. Smålandsposten berättar om stenkastningen, men Malmös islamvänliga tidning Sydsvenskan har valt bort nyheten trots att malmöpolisen tog upp två polisanmälningar:"Österfans attackerades med stenar

Sport i går 20:38 Uppdaterad i dag 07:04


Det kastades sten mot Östers supportrar på Rosengårds södra IP. Två personer, varav den ene är rullstolsburen, träffades. De två gjorde varsin polisanmälan.


– Jag har rest till Östers bortamatcher sedan 1995 men aldrig tidigare varit med om att folk kastat sten på oss. Jag tycker det är tråkigt att Sveriges förmodligen snällaste fotbollsfans råkar ut för sådant här, säger supporterklubben East Fronts ordförande Andreas Nilsson.


Lördagens division 1-match mellan Rosengård och Öster hade pågått i ungefär 20 minuter när någon eller några personer utanför arenan kastade sten mot läktartaket ovanför Österfansens sektion.


För att kunna se planen bättre befann sig en rullstolsburen Östersupporter så långt fram på läktaren att han inte var i skydd av läktartaket. Han träffades därför av en mindre sten i huvudet.


I slutskedet av matchen var det dags igen. Den här gången kastades stenar från personer som befann sig inne på läktaren i närheten av Österfansen. Nu träffades en Östersupporter i ryggen.


Polis tillkallades vid båda tillfällena och tog upp anmälningar från de drabbades Österfansen."


Källa, Smålandsposten söndag 13 september 2009:


"Tråkigt för alla skötsamma fans!
Jag var på matchen och såg allt! det är bara några löjliga småkids som håller på! Synd för alla andra som sköter sig! Super trevlig personal i fiket!
Postad av Per 2009-09-14 10:16"
I
Källa, kommmentar av besökaren Per till artikeln i SMP:
I
I
Som belöning ska nu alla Eons kunder behöva betala en fotbollsskola till stenkastarna på Rosengård:
I
I
Låt oss höra Timbuktu rappa om stenkastarna på Rosengård nästa gång han gästar FC Rosengård!
I
I
Läs även:

Inga kommentarer: