2010-03-09

Becirov säger att hatbrott kommer från folk från Mellanöstern som vill hämnas"När hatbrott utförs av högerextremister står journalister och politiker vanligen upp som en man och fördömer. Men vad händer om förövarna är invandrare?

Då breder den stora tystnaden ut sig, menar journalisten och debattören Sakine Madon som debatterade habtrotten med integrationsminister Nyamko Sabuni (FP) i Aktuellt."

"Judiska församlingens talesperson säger att det är viktigt att inte göra hatbrotten till en trosfråga och samma sak säger Islamic centers chef Bejsat Basirov som starkt tar avstånd från hatbrotten."


Källa, Sveriges Television Rapport måndag 8 mars 2010:Se intervjun med VDn i den stora moskén i Malmö, Bejzat Becirov. Den pågår mellan 1.52 - 2.51 minuter in i inslaget. Intervjun är från SVT Aktuellt måndag 8 mars 2010. Becirov förklarar hatbrotten i Malmö mot judar med sin teori. Den går ut på att folk från Mellanöstern tagit med sig sina konflikter till Sverige. Några som förlorat anhöriga kan ha känt behov av att hämnas.Inga kommentarer: