2010-03-28

Muslimska friskolor som stängts i Danmark


Venstres tidigare undervisningsminister Ulla Tørnæs i Danmark drog 2002 in statsstödet för två muslimska friskolor. Æraskolen i Odense och Ibn-Sina Friskole i Köpenhamn fick stänga och eleverna omplaceras till kommunala skolor. Förutom de två muslimska friskolorna specialgranskades tre andra muslimska friskolor i Danmark av Undervisningsministeriet. De är Ahi International School i Köpenhamn, Al Aqsa Arabisk Skole i Frederiksberg och Den Moderne Kulturelle Skole utanför Århus.


Källa, nyhetsbyrån Ritzau 31 maj 2002:"Det er således kun to af skolens lærere, der har en læreruddannelse. De fysiske rammer betegnes som »utidssvarende og utilstrækkelige«. Elevernes evne til at tale dansk beskrives som »upræcist og unuanceret«. Idrætsundervisningen har »ikke meget med idræt at gøre«, og der foregår hverken sløjd-, hjemkundskabs- eller seksualundervisning på skolen.

Rapporten konkluderer, at eleverne hverken får »tilstrækkelige faglige eller alment menneskelige kompetencer« på skolen.

Dømt på forhånd

Æraskolens leder, Zekeriaya Sayar, mener, at de tilsynsførende har dømt skolen til lukning på forhånd.

- Det her er en meget politisk og sprængfarlig sag. Vi har været dømt på forhånd. De har hele tiden villet se blod, og det får de nu, siger Zekeriaya Sayar til Ritzau."


Källa, Kristeligt Dagblad 1 juni 2002:


Inga kommentarer: