2010-03-27

Vänsterpartist med rötter i Libanon"SKURUP. Ung och äldre, hög- och lågutbildad. Vänsterpartiet har bredd i sin lista inför valet."

"På plats nummer två står kriminalvårdaren och Skurupsbon Leo Vukadin och på plats tre finns studenten Felicia Hamzi från Skurup."
I
"Hur kommer det sig att de tre första namnen är medlemmar i samma familj?
I
– Det är självvalt. De andra står längre ned på listan för att de har valt det, svarar Eva Lindstedt."

Källa, Skånska Dagbladet torsdag 25 mars 2010:"Åtta kandidater

1 Eva Lindstedt, undersköterska, Skurup

2 Leo Vukadin, kriminalvårdare, Skurup

3 Felicia Hamzi, studerande, Skurup"


Källa, Ystads Allehanda fredag 26 mars 2010:Men Felicia Hamzi är folkbokförd i Malmö och inte i Skurup:


Senast på valdagen i september 2010 måste Felicia Hamzi ha fått sin folkbokföring ändrad från Malmö till Skurup, om hon ska kunna ta plats i fullmäktige i Skurup där hon kandiderar.Felicia Hamzi som är kandidat nummer 3 på vänsterpartiets lista i Skurup är dotter till Eva Lindstedt som är vänsterpartiets kandidat nummer 1 i Skurup. Förutom att Leo Vukadin som är nummer 2 på vänsterpartiets lista i Skurup är sambo med Eva Lindstedt:


"Systrarna Rebecca och Felicia Hamzi från Skurup, då 14 och 16 år gamla, var två av dem som evakuerades.

De var i Beirut för att hälsa på sina farföräldrar som bor granne med Al-Manar, Hizbollahs högkvarter. Ett av israelernas främsta bombmål.

Flickorna kom hem fysiskt oskadda efter att ha evakuerats med båt från Libanon till Cypern och sedan med flyg till Sverige.

I slutet av augusti förra året skickade mamma Eva Lindstedt in ersättningsanspråk på saker som en av flickorna tvingades lämna i Beirut."


Källa, Sydsvenskan 3 maj 2007:"Skurup tar inte emot ensamkommande flyktingbarn. Det är för dyrt, enligt politikerna.

– Jag hade skämts om mina libanesiska släktingar visste det, säger Felicia Hamzi, 19."

"– Jag tycker det är skitdåligt att vi inte tar emot flyktingbarn. Många kvävs i containrar på väg hit, det är ingen som skickar iväg sina barn frivilligt på en sådan resa, säger Felicia Hamzi.

Hon har satt sig in i barnens situation genom ett projektarbete på Komvux. Hennes pappa, som kommer från Libanon, jobbar också som tolk på ett boende för ensamkommande flyktingbarn i Malmö."


Källa, Skånska Dagbladet 29 augusti 2009:"Till toner av latinamerikansk musik samlades över 1000 personer på Gustav Adolfs Torg i Malmö på lördagen för att demonstrera mot kriget i Libanon."

"Systrarna Rebecca och Felicia Hamzi, 14 och 16 år, provocerades av åsikterna och gick till motattack.

– Vi har precis kommit hem från Libanon där vi suttit tretton personer på en toalett för att undkomma bomber. Här står folk som har förlorat sina familjemedlemmar. Kanske är det inte så lämpligt att ni är här? sa de."


Källa, Sydsvenskan 22 juli 2006:"Systrarna Felicia och Rebecka Hamzi från Skurup kom äntligen hem på torsdagskvällen efter en lång väntan på evakuering från Libanon.Källa, Sveriges Radio P4 Malmöhus 21 juli 2006:"Skurupsflickorna Rebecka och Felicia Hamzi, som sedan i söndags suttit och väntat på att få lämna Beirut, kom igår äntligen med ett fartyg till Cypern. Och flickornas mamma, Eva Lindstedt, är lättad men trött efter beskedet.Källa, Sveriges Radio P4 Malmö 20 juli 2006:


Inga kommentarer: