2010-03-12

Vänsterpartiet kritisk till moskén i Rinkeby"Vänsterpartiet, som ställt sig utanför uppgörelsen, är mycket kritisk till hur processen hanterats."

"Den 20 november förra året kom polisen och hämtade ut ockupanterna från det då rivningshotade förvaltningshuset i Rinkeby, omdöpt till Rinkebyhuset."

"Oppositionsborgarrådet Ann-Margarethe Livh, Vänsterpartiet, vill understryka att man gärna ser en moské Järvafältet. Hon är dock kritisk till hur frågan har skötts och menar att en dialog borde inledas tidigare.

– Jag är mycket kritisk till den absolut odemokratiska processen som borgarna ägnar sig åt i den här frågan, säger Ann-Margarethe Livh (V). När man ska bygga i Stockholm då tar man fram förslag och så lämnar man det till politikerna, som kan säga ja eller nej, och sen ska medborgarna få tycka till för att sedan gå tillbaka till politikerna.

– Här finns inte ett enda förslag att ta ställning till. Att gå ut och lova saker till en grupp utan att det finns ett förslag är fullständigt odemokratiskt"

"Vänsterpartiet är också kritisk till att man endast pratat med Islamiska förbundet om placeringen.

– Bara i Rinkeby finns fem olika församlingar och då går man och lovar en församling en moské, säger Ann-Margarethe Livh. Nu är de andra församlingarna jättearga, de ringer mig och frågar:

”varför får de en moské och inte vi?” och ”varför pratar ingen med oss?”."


Källa, Stockholms Fria Tidning fredag 12 mars 2010:

Inga kommentarer: