2010-03-02

Fördjupande reportage om Islamic Centers spion"1 mars: Spion i styrelsen för Islamic Center, Lena Sundstöm besöker Hässleholm och nyfikenhet på Naturum"

"Dessutom om att den libyska organisation som sedan två år tillbaka äger Islamic Centers stora moské i Malmö har kopplingar till den libyska säkerhetstjänsten.

En av suppleanterna i Islamic Centers styrelse utvisades för tio år sedan från Holland sedan han pekats ut som spion.

Mer om det hör du efter halv fyra."


Källa, Sveriges Radio P4 Kristianstad Arena måndag 1 mars 2010:15.30 - 16.00 måndag 01 mar 2010
måndag 1 mars 2010 15:30
Längd: 30 minuter
Format: Real Audio - Windows Media

Källa, SR Kristianstads 30-dagarsarkiv:


Länk till SR Kristianstads fördjupande program Arena måndag 1 mars 2010:


12 minuter 48 sekunder in i Arena börjar reportaget från Islamic Center med reportern Anna Bubenko. Moskéns VD Bejzat Becirov i Malmö intervjuas fördjupande. Därefter intervjuas journalisten Sören Wibeck.

Becirov nekar till att känna till någon spion. Han säger att han inte är någon dumskalle. Den libyska organisationen betyder trygghet för honom. Becirov tar avstånd från spionen som får svara för sig själv och att han knappt har med honom att göra. Becirov irriteras märkbart av reporterns frågor. En expert från Holland intervjuas också. Hon varnar för World Islamic Call Society, sedan Islamic Centers spion kastats ut från Holland.


20 minuter 17 sekunder in i inslaget följer nästa intervju om Islamic Centers spion samt organisationen World Islamic Call Society från Libyen som tagit över moskén i Malmö. Det är journalisten och författaren Sören Wibeck som är producent för Sveriges Radio P1s program Människor och Tro:


Producent Sören Wibeck:
http://www.sr.se/cgi-bin/malmo/program/artikel.asp?ProgramID=2433&Artikel=1189042


SR P1s livsåskådningsprogram Människor och Tro:
http://www.sr.se/sida/default.aspx?ProgramID=416Sören Wibeck oroas inte alls över den libyske spionen i styrelsen för Malmös moské. Samtidigt säger han att det finns ett syfte för den libyska säkerhetstjänsten att få ut så mycket information som möjligt. Wibeck talar om Muammar Khadaffis jihadförklaring mot minaretförbudslandet Schweiz. Wibeck berättar att han inte fått några signaler om att Islamic Center skulle vara utsatt för några påtryckningsförsök att ändra inriktning mot libysk socialism.

Inga kommentarer: