2010-03-13

Vänsterdemonstranter häcklade SydsvenskanVänsterdemonstranter visade idag var de kommer ifrån. De två tågen utgick från två stadsdelar med hög arbetslöshet och stor invandring, Rosengård och Möllevången. Nu vill de få bort arbetsplatsen Stadex och ersätta den med lokaler för arbetslöst knarkande kulturfolk. Vänsterdemonstranterna hade dagen till ära gjort en sång som visade ogillande mot Sydsvenskans avslöjande reportage om fastighetsklipp bakom vänsterrörelsen.


Fast att de kämpar mot den lagliga skötsamma fabriken tänker de använda den muslimska stadsdelen Rosengård till ännu ett möte i Värner Rydénskolan. Nu får det väl ändå vara slut! Ingen representant från någon myndighet bör väl ägna arbetstid att komma dit för att för femtioelfte gången förklara för vänsterdemonstranterna vad lagen säger?


Nu visar det sig att bakom nätverket Giftfri Stad som vill ha tillbaka bidragsförsörjda svartklubbar till Norra Grängesbergsgatan i Malmö, står ingen mindre än ABF. ABF var studieförbundet som med pengar från skattebetalarna, på 1980- och 1990-talen betalade hyrorna för svartklubbarna som huserade narkotika, prostitution och illegal smuggelsprit. ABF vill att skattebetalarna ska betala hyrorna för kriminella invandrarföreningar som ABF tjänar pengar på under benämningen mångkultur:
"Med flyttpresenter, trumslagare och döskalleflaggor tågade över 300 demonstranter på lördagen mot Sofielunds industriområde för att få Stadex-fabriken att flytta.

Den låten tillägnades Sydsvenskan, som med förra söndagens reportage om fastighetsspekulation och Stadex-motstånd alldeles tydligt retade upp många inom Giftfri stad-rörelsen. Demonstranterna slog bort att de, i sin kamp att få bort fabriken, skulle gå några fastighetsspekulanters ärenden.

Den 25 mars kommer det att hållas ett öppet möte om StadexVärner Rydénskolan. Kommunpolitiker och representanter från länsstyrelsen, Räddningstjänsten och Malmö stad kommer finnas på plats för att svara på de boendes frågor."


Källa, Sydsvenskan lördag 13 mars 2010:

Artikeln om fastighetsspekulation som vänsterdemonstranterna helst sluppit se:Nätverket som ABF stöder och är en del av:"Snart kan det komma att bli lättare för nya bostäder och andra lokaler att etablera sig närmare Stadexfabriken på Sofielunds industriområde i Malmö. Just nu pågår en riskanalys som troligtvis kommer att leda till att riskavståndet på 280 meter kommer att minska."


"Nätverket för en giftfri stad, som bland annat består av kulturföreningen Kontrapunkt, har sedan i höstas drivit en uppmärksammad kampanj mot Stadex. På nätverket vill man att fabriken ska flyttas, bland annat eftersom det nuvarande riskavståndet inte gör det möjligt dem att få bygglov för en föreningslokal.

Men riskavståndet kommer alltså troligtvis att minska, något som skulle kunna göra det betydligt lättare för nyetableringar i området."


Källa, SR Malmö lördag 13 mars 2010:


Lyssna till radioinslaget:"Granne med fabriken ligger till exempel Värner Rydénskolan, runtomkring finns bostäder och förskoleverksamhet och därför vill nätverket att myndigheterna ska ompröva Stadex tillstånd att använda propylenoxid i tillverkningen."

"De vill att kommunstyrelsen uppmanar länsstyrelsen att pröva fabrikens tillstånd samt att stadsbyggnadsnämnden också prövar Stadex verksamhet enligt lagen om brandfarliga och explosiva varor.

M och KD reserverade sig mot beslutet, som de kallar ”ett drev” av föreningar som agerar under en täckmantel för att komma åt lokaler i området."

"Visserligen fick hon och de andra på Kontrapunkt upp ögonen för problematiken kring Stadex när de själva sökte bygglov för att utveckla verksamheten på kulturhuset Kontrapunkt. Men, påpekar hon, opinionen i frågan väcktes redan för tio år sedan när Sopstationen, som tidigare huserade i de lokaler som Kontrapunkt nu använder, och turkiska moskén fick flytta från området på grund av säkerhetslagstiftningen kring Stadex.

– Vi blev förvånade när vi fick höra att vi skulle mura igen fönstren i vår lokal som vätte mot Stadex. När vi frågade varför så fick vi höra från Stadsbyggnadskontoret att det var för att det var farligt."

"Nätverket Giftfri stad

Nätverket består av privatpersoner och föreningar, bland andra ABF"


Källa, Malmö Fria Tidning onsdag 10 mars 2010:


På denna sida berättar vänsternätverket Giftfri stad vad de vill och vilka privatpersoner samt organisationer som står bakom. ABF samsas med invandrarföreningar. Överst på listan bland personer återfinns Rosengårds socialdemokratiske ordförande Adrian Kaba. Han var med i Turkiska moskén som länge klamrade sig fast i strid med byggnadslovet:

http://giftfristad.nu/?page_id=11

Inga kommentarer: