2010-03-16

Islamic Center får mer gehör än Judiska församlingenIntegrationsprästen Ann Lidgren intervjuades i P1 Studio Ett 8 mars 2010. Hon är ordförande i Malmö Kristna Råd. I det interreligiösa rådet hon ingår i sitter även Islamic Center. Lidgren berättar hur det interreligiösa rådet varit på resa till Australien. Islamic Center och biskopen i Lunds stift åkte med henne dit.

I intervjun beklagar Lidgren att attentat mot Judiska församlingen inte får samma gehör som när något händer den stora moskén i Malmö. Hon förklarar att det beror på att muslimerna är fler än judarna. Därför är medierna inte lika intresserade av att skriva om judarna i Malmö som de många medlemmarna hos Islamic Center. Hon skyller därför på Malmö stad som inte uppmärksammat judarnas problem i den grad som muslimernas.

Lidgren tar upp ett exempel. Samtidigt som den stora moskén i Malmö brann för några år sedan, utsattes det judiska kapellet vid Östra kyrkogården i Malmö för attentat. Men det uppmärksammades inte lika mycket.

Ann Lidgren talar om Islamic Center och den stora moskén i Malmö 3.44 - 4.46 minuter in i intervjun:Källa, SR P1 8/3 2010:


Direktlänk till Studio Etts poddradio/mp3arkiv (högerklicka och välj "Spara länk som..."):
"Till och med i Svenska kyrkan finns det folk som tillhör främlingsfientliga organisationer. Det menar Ann Lidgren, integrationspräst sedan snart två år tillbaka."

Källa, Sydsvenskan 18 november 1999:


Uppgifterna funna tack vare bloggen Every Kinda People, som skriver mer om Ann Lidgrens märkliga uttalanden. Hon berättar hur folk är rädda för muslimer och tar fram att människor anser judar vara fredligare än muslimer. Läs resten här:"Kommunstyrelsen i Malmö vill att staten går in och ger särskilt skydd åt judiska församlingen.

Kommunalrådet Ilmar Reepalu säger i ett pressmeddelande att Malmö stad inte kan bistå församlingen ekonomiskt, eftersom det strider mot kommunallagen."
I
I
Läs mer om detta 16 mars 2010:
I

Inga kommentarer: