2010-09-14

Bötning har kommit till Malmös skolor


Invandrarelever i Malmö har nu slutit sig samman i gäng för att med våld utpressa svenska skolkamrater på pengar:


"De terroriserade en familj med hot om ”böter” och våld. Efter nära en månad i häkte erkänner nu flera i gänget en våldsam utpressningsattack på Kirseberg. Den drabbade familjen har bestämt sig: efter 25 år i Kirseberg lämnar de stan.

Den 15-årige pojken i familjen går på krissamtal hos psykolog två gånger i veckan. Han medicinerar mot ångest och depression, har fått sömnmedel utskrivet och får anpassad studiegång – viss hemundervisning. Pojkens mamma är sjukskriven efter attacken på hennes son i augusti – kulmen på lång tids hot och utpressning."

"Vågade inte gå ut

Tisdagen den 17 augusti cyklar den utpressade 15-åringen och hans kompis hemifrån. Det är första gången på tio dagar som 15-åringen är ute på egen hand. Hans föräldrar har tidigare
skjutsat honom för att han ska undslippa hot och trakasserier.

Utanför Bulltoftaskolan stöter de båda ihop med ett större gäng. De dras in på Bulltoftaskolans område. 15-åringen blir rejält misshandlad och förnedrad av gänget. Hans kompis hålls kvar medan han själv, med vakt, får cykla hem och hämta pengar. 2 500 kronor.

Vakten låtsas att resten av gänget har messat krav på ytterligare en 500-lapp. Den sedeln behåller vakten själv. Bakgrunden till pengakravet är en luddig förklaring där 15-åringen påstås felaktigt ha pekat ut en ur gänget."


Källa, Sydsvenskan sidan C2 tisdag 14 septtember 2010


Bötning:


Inga kommentarer: