2010-09-18

Muslimer på Rosengård röstar på Skånepartiet

Sydsvenskan publicerar ovanstående valutskick från Skånepartiet i sin pappersupplaga.


"Det är tre veckor sedan som Skånepartiet skickade ut sin valbroschyr till alla hushåll i Skåne. Hårda attacker mot islam kompletterades med en teckning av Mona Sahlin iförd huvudduk.

Teckningen var avsedd att vara hånfull mot S-ledaren – en muslim är sällan bra i Skånepartiets värld.

Men vissa Malmöbor som inte förstår svenska så bra såg bilden på en leende Mona Sahlin och fattade det som att hon tillhör Skånepartiet. Valfunktionärer som tar emot förtidsröster i områden där läskunnigheten och svenskkunskaperna är dåliga märker missförståndet dagligen:

– Det kommer hit flera varje dag som tror att Skånepartiet är ett muslimskt parti, säger en valmottagare som vill vara anonym."

" – Jag såg två etiopiska kvinnor som tog Sverigedemokraternas valsedlar. Då gick jag fram till dem. Det visade sig att de tänkt rösta på Socialdemokraterna."

"Vid förtidsröstningen utanför City GrossRosengård är trycket på valfunktionärerna hårt. Språksvårigheterna och missförstånden är många.

– Vi har ingen tolk, det skulle vara bra. På eftermiddagarna har vi en valmottagare här som kan arabiska"


Källa, Sydsvenskan sidan A9 lördag 18 september 2010:


"Varför använde ni Mona Sahlin och den röda rosen?

– Vi vill få väljarna att i bästa förstånd rösta bort Mona Sahlin och Socialdemokraterna. Jag hade inte den blekaste aning om att det här kunde missförstås, säger Carl P Herslow."


Källa, Sydsvenskan sidan C10 lördag 18 september 2010


Läs mer:
I
Läs även hur Mona Sahlin porträtterats negativt i pressen, i Dagens Nyheter lördag 18 september 2010:

Inga kommentarer: