2010-09-16

S delade ut valmaterial när SVT filmade på Islamic Center


"När fastan bröts på torsdag och fredag förra veckan var jag på Islamic Center under sammanlagt tre bönestunder samt på fredagsbönen. Vi hade fått tillstånd att vara på gården utanför själva moskén med vårt bord och vårt material för att prata med våra potentiella väljare.

Det som slog mig var den blandning av folk som kom. Strax före sju på morgonen kommer män i slips och portfölj tillsammans med andra som i overaller kommer direkt från ett vägbygge. Tonåringar i baseballkeps tillsammans med folk klädda i traditionella asiatiska eller afrikanska kläder. Unga och gamla. Ett tvärsnitt av Malmö, men även ett tvärsnitt av världen. Alla kom dom med en sak i sinnet – att be sida vid sida, Alla lika inför Gud."

Källa, Röda Berget, som är en socialdemokrats blogg tisdag 14 september 2010:


Om bloggaren Röda Berget:

"Jag, dvs Peter Johansson, är en medelålders man som via Norrland och Dalarna hamnade i metropolen Malmö. Jag har ett mångårigt fackligt och politiskt engagemang i bagaget och är idag ersättare för (s) i utbildningsnämnden."

Källa:


Peter Johansson arbetar på ABF i Malmö:
I
I
Biöd på socialdemokraten Peter Johansson:


Samtidigt som socialdemokraterna värvade väljare vid bokbordet på moskéns innergård torsdag 9 september 2010, filmade Sveriges Television 45-minutersdokumentären Eid-al-fitr i moskén och på innergården hela torsdagen 9 september 2010:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2010/09/svt-spelar-in-ramadanavslutning-pa.html

Inga kommentarer: