2010-09-25

Sossevänlig kurator ny rektor för muslimsk friskola


Anna-Karin Jäntti är ny rektor för den muslimska friskolan Malmö friskola sedan höstterminen 2010:

Källa, rektorns hörna på Malmö friskolas hemsida:


Först var Anna-Karin Jäntti student på IMER:

"Anna-Karin Jäntti som är nyinflyttad från Göteborg och läser internationell migration och etniska relationer Malmö högskola."

Källa, Sydsvenskan 22 april 2005:


Därefter arbetade Anna-Karin Jäntti som kurator på Malmö friskola:

"Anna-Karin, Jäntti, kurator, annakarin.jantti@malmofriskola.se"

Källa, cashad personallista för Malmö friskola läsåret 2009/2010:Anna-Karin Jäntti är inte rektorsutbildad, utan försöker utbilda sig till rektor. Det är vanligt hos muslimska friskolor att anställa rektorer som inte har rektorsutbildning. Muslimska friskolor anställer hellre en islamvänlig person än en färdigutbildad rektor med erfarenhet. Förlorarna är eleverna som inte får bäst utbildad skolledning:

"Jag har även haft den stora lyckan att från studiekamrater på rektorsprogrammet och fått tips på hur man lägger upp en bra plan."

Källa:


Anna-Karin Jäntti älskar Mona Sahlin, Ilmar Reepalu och andra socialdemokrater, vilket hon uttrycker på Malmö friskolas hemsida för rektorn:


"Idag var Mona Sahlin och talade på Möllevångstorget. Hon pratade varmt om att hålla nere ungdomsarbetslösheten och att man inte endast ska rösta utifrån sina egna behov utan även grannens. Om grannens barn mår bra- mår mina barn bra.

Jag och en av huvudmännen till Malmö Friskola var där och lyssnade till Mona och Ilmar Reepalu som även han talade. Men vi var inte där för att fråga om solidaritet, skattesystem, arbetslöshet eller vård, skola eller omsorg. Detta är viktiga frågor men man vet var både Ilmar och Mona står i den frågan, vissa saker förändras inte.

Vi var där för att få svar om friskolor och ordet vinst i samband med friskolor. Detta är en fråga som är känslig och nu knappt 2 veckor till valet så är den aktuell. Vad är vinst och ska en skola få gå i vinst?

Mona svarar oss att hon inte är emot vinst för friskolor men hon vill ha det reglerat. Hon vill inte att en friskola ska kunna gå med vinst och sedan ha obehöriga lärare anställda till exempel. Mona vill alltså ha kontroll över hur friskolor fördelar sina resurser. Jag ser inget fel i det, snarare tvärtom"


Källa, Malmö friskolas hemsida för rektorn, september 2010:


Anna-Karin Jäntti bor på Kirseberg i Malmö:

Inga kommentarer: