2011-02-02

Alsalamskolan i kvällens Uppdrag Granskning


Den muslimska friskolan i Örebro skärskådas i kvällens Uppdrag Granskning onsdag 2 februari 2011. Skolledaren påstår att det inte finns några homosexuella muslimer. Skolinspektionen säger att en sådan värdegrund kan föranleda granskning. Den sheik som finansierar Alsalam från Saudiarabien intervjuas i Uppdrag Granskning:

"Det finns inga homosexuella muslimer. Det hävdar rektorn för den religiösa friskolan i Örebro."

"I en intervju i Uppdrag granskning i kväll hävdar rektorn för skolan att det inte finns några homosexuella muslimer och det framgår också av programmet att skolan tar emot pengar från Saudiarabien för att bedriva sin verksamhet."

Källa, SVT Tvärsnytt onsdag 2 februari 2011:


Se TV-inslag i SVT Tvärsnytt onsdag 2 februari 2011:
I
I
Se TV-inslag i SVT Västnytt onsdag 2 februari 2011:


"Stiftelsen som ville bygga moskén i norska Tromsö heter Al Risalah. Ordförande är Hussein Aldaoudi, också skolchef för en muslimsk friskola i Örebro. Hans åsikter om homosexuella är mycket kontroversiella."

"Statsreligionen i Saudiarabien, wahabbismen, är väldigt strikt och hård mot framför allt kvinnor och homosexuella. Karwan Tahir tror att det påverkar Örebroskolans inriktning.

- Skulle en shiamuslim bygga en moské eller skola så blir inriktningen shiamuslimsk. Jag tror inte någon muslim pumpar in pengar någonstans utan att förvänta sig att verksamheten följer de grundprinciper, värderingar eller ideologier som man själv har som finansiär, säger han."

Källa, SVT Uppdrag Granskning onsdag 2 februari 2011:


"En person som har hjälpt till att förmedla saudiarabiska pengagåvor till muslimer i Norden är örebroaren Hussein Aldaoudi som jobbar för Al-Risalahstiftelsen, också chef för den religiösa friskolan Al-Salam i Örebro."

Källa, SVT Uppdrag Granskning onsdag 2 februari 2011:


Läs alla bloggposter om Hussein Aldaoudi här:


Läs alla bloggposter om Alsalamskolan här:


Inga kommentarer: