2011-02-18

Journalisten Ljungberg förringar artikel av Sydsvenskans nye malmöchef

Den äcklige journalisten Anders Ljungberg gläds åt att Skolverket avskrev en anmälan om Rosengårdsskolan. Ljungberg vill förringa att Sydsvenskans nye malmöchef Per Ek i sin artikel tog upp flera olagligheter som bevisligen förekom på Rosengårdsskolan:

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article42114/Rosengardsskolan-anmald-for-brott-mot-sekretesslagen.html

Alla olagligheter leder inte till åtal eller fällande domar, beroende på att Åklagarmyndigheten måste prioritera bort att utreda brott av ekonomiska skäl. Och Skolverket åtgärdar inte olagligheter som sköts av polis eller åklagare. Men journalisten Anders Ljungberg tycks glädja sig åt att lagbrott på Rosengårdsskolan som erkändes i artikeln inte ledde till åtal. Kunde inte Anders Ljungberg vänt sig till sin kollega som skrev artikeln och övertygat honom om att den inte borde skrivas?

Ljungberg verkar förvirrad, då han vill motverka bloggare att fritt skriva avslöjande om islam. Konstigt, eftersom han själv som journalist jagat företrädare för islam på Islamic Center. Hans artikel om Islamic Centers VD användes av en sverigedemokrat som med sin anmälan fick VDn fälld för bokföringsbrott.

De som ofredas av journalisten Anders Ljungberg bör återigen polisanmäla honom för ofredande.

Så här skriver Anders Ljungberg i sitt mejl 17/2 2011:

"Vilken tönt du är. Per Ek avslöjade inga olagligheter. Han skrev om en anmälan som en lärare påstods ha gjort. Skolverket avskrev ärendet vilket man lätt kan läsa sig till på Skolverkets webbplats. Du tycks tro att de som läser din blogg inte är förmögna att själva kolla fakta."

Tycker Anders Ljungberg att kollegan Per Ek (Sydsvenskans nye chef för malmöredaktionen) som skrev artikeln också är en tönt, eftersom det han skrev om inte ledde till någonting? Eller anser Ljungberg att Sydsvenskan inte ska skriva om olagligheter på Rosengård? Ljungberg har offentligt kritiserat Sydsvenskans tidigare chefer då tidningen enligt Ljungberg skrev främlingsfientligt om invandrare. Kan det vara så enkelt att Ljungberg inte vill att någon lyfter fram att en ny chef på Sydsvenskan skrivit negativt om olagligheter på Rosengård? Det var väl bra skrivet av Per Ek, när han lyfte upp olagligheterna i en artikel som redaktionen bedömde som intressant för allmänheten.

Bloggposten som Anders Ljungberg inte tålde:

http://muslimskafriskolan.blogspot.com/2011/02/sydsvenskans-nye-malmochef-avslojade.html

Personer som ofredas av Ljungberg kan skicka materialet till polisen eller anmäla direkt till Åklagarmyndigheten. Enligt bloggen Allahu Akbar arbetar Ljungbergs sambos dotter som kammaråklagare. Det stod att läsa om här, i en bloggpost som numera är borttagen efter helt öppna påtryckningar från Anders Ljungberg:

http://allahuakbar.se/wordpress/2010/05/07/anders-ljungberg-vill-polisanmala-alla-bloggare-for-muhammedaffisch/

http://allahuakbar.se/wordpress/tag/anders-ljungberg/


"Åklagarmyndigheten är en statlig myndighet och är skyldig att registrera alla allmänna handlingar som kommer in till myndigheten.

Detta innebär att alla brev, inklusive e-post och fax, registreras i myndighetens diarium. Därefter, oftast samma dag, vidarebefordrar registrator ärendet till rätt person (handläggare) vid Åklagarmyndigheten."

Källa:
http://www.aklagare.se/Sok-aklagare/Malmo/Malmo---Sodra-Skanes-aklagarkammare/http://www.sydsvenskan.se/lund/article1315671/Man-misstanks-ha-lurat-till-sig-mobiler.html

http://www.ystadsallehanda.se/simrishamn/article1374699/Politiker-fastfoumlr-rattfylleri.html

http://www.skanskan.se/article/20101119/TRELLEBORGVELLINGE/711199963/1014/trelleborgvellinge/*/atalad-for-sexkop-av-barn

http://www.skanskan.se/article/20101207/LUND/712069814/1012/horby/*/kontrollanter-bjods-upp-pa-klubb-utan-tillstand

Inga kommentarer: