2011-02-21

Säljer Islamic Center kyckling på Willy:s i Malmö?

Har den stora moskén i Malmö börjat sälja kyckling? Butikskedjan Willy:s i stadsdelen Katrinelund har kycklingförpackningar från Islamic Center. Det berättar signaturen Prillan i en kommentar på bloggen Politiskt Inkorrekt idag:


Jag vet inte om Clarion har restaurant, men det skulle inte förvåna mig, om de har det, så serveras kyckling från Willys där förpackningar pryds med ”Islamic CenterMalmö, kanske muslimerna har gått in i livsmedelbranschen. Som sagt ett litet steg åt gången så kommer vi allihopa ligga på trottoarerna och be…….."

Källa, kommentar hos bloggen Politiskt Inkorrekt måndag 21 februari 2011:


Willy:s Katrinelund i Malmö dementerar livsmedelsavdelningen uppgifterna ovan. På kycklingförpackningarna står Islamic Cultural Centre. Hemsidan för var kycklingarna är halalstämplade går till en moské i Köpenhamn:

Islamic Cultural Centre
Horsebakken 2,,
COPENHAGEN, 2400, DENMARK
Phone: 3880 0386
Fax: 38609017
Email: islamiccc@hotmail.com
URL: http://www.iqraicc.dk/

Källa:

Islamic Cultural Centre på Horsebakken i Köpenhamn:


Halal är en förbjuden slaktmetod i Sverige. Därför kommer Willy:s halalkyckling från Danmark. Willy:s använder kyckling som är halal från Danpo:


Men på ett islamiskt diskussionsforum hävdas att Danpos kyckling inte är halal utan haram:


Prillan eller andra som handlar på Willy:s i Malmö får gärna mejla bloggen Muslimska Friskolan om vilka uppgifter som är korrekta. Bloggen Muslimska Friskolan har försökt reda ut saken så gott det går, men det kanske fattas information?


Konsumentkontakten för Willy:s har nu gått igenom butikskedjans samtliga halalkycklingsorter för bloggen Muslimska Friskolans räkning. Det säljs hos Willy:s halalkyckling av märkena Willy:s, Hemköp, Eldorado samt Fast Price i butikerna. Samtliga är halalgodkända i Danmark eller Iran med stämpel från Köpenhamn eller en iransk moské med persisk text. Det mesta är importerat från Danmark där nästan all kyckling är halalslaktad. Ingen halalkyckling kommer från Sverige eller från Islamic Center i Malmö.


Inga kommentarer: