2011-02-18

Moskébyggen mutor i socialdemokraternas valfusk


Bildtext:

"Kommunstyrelseledamoten Jamal El-Haj (S) och Illmar Reepalu (S) på valbesök i den shiitiska moskén Al-Muntadar den 5 september förra året."

Bild:


"MALMÖ. "El-Haj spelar på känslor och lovar att hjälpa till med moskébyggen och mark".

"Kommunstyrelseledamoten Jamal El-Haj (S) och Ilmar Reepalu (S) är på valbesök i den shiitiska moskén Al-Muntadar. Moskén har bara funnits drygt ett år men har ambitioner att bli ett Islamic Center för irakiska shiamuslimer, berättar en person som står församlingen nära.

Al-Muntadar är däremot okänd för den stora offentligheten. Ilmar Reepalu sitter på podiet inför imamer, svenska och utländska, och förgrundspersoner inom församlingen. Han berättar bland annat om vikten av att gå och rösta i valet. Efter en fråge-stund äter man middag tillsammans."

"Däremot närvarar tre shiitiska satellitkanaler, Karbala-, Al-Forat- och Beladi-tv. Ilmar Reepalus närvaro är ett led i Jamal El-Hajs – enligt egna ord – "försök att få in partikamrater i kretsar som de annars hade haft svårt att komma in i".

På samma gång får han en möjlighet att inför Ilmar Reepalu visa upp sitt stora inflytande bland Malmös muslimska församlingar."

"Det är kryssen från distrikt i valkretsen Östra Malmö – inte minst Rosengård – som gör att han missar en riksdagsplats med lite mer än en hårsmån."

"Men genom löften om att hjälpa församlingar med bland annat bygglov för moskéer har han vunnit sympatier i många läger. Så här förklarar en sunnitisk religiös ledare Jamal El-Hajs popularitet:

Jamal spelar på (minoritetens) känslor. Han lovar att hjälpa till med nya moskébyggen och mark. Han jobbar med det inifrån Socialdemokraterna.

Efter valet, den 19 november, återvänder Jamal El-Haj till den religiösa ledaren med ett önskemål.

Jamal ville hälsa och tacka alla som röstat på honom. Jag bjöd med honom på fredagsbönen i moskén så att han kunde göra det själv."

"Ali Laibi uttrycker sig i gillande ordalag om Ilmar Reepalu och Jamal El-Haj. Deras valmöte i september beskrivs som "ett väldigt väldigt bra möte".

– Vi har viss direktkontakt med Ilmar Reepalu."

"En man som besökt Al-Muntadar flera gånger berättar att Jamal El-Haj bi-stått församlingen i olika frågor. Han vill ha löften om anonymitet för att berätta.

Miljöförvaltningen krävde till exempel hiss i fastigheten. Jamal skulle ordna med den saken, berättar mannen.

Ordförande Ali Laibi har förklarat Jamal El-Hajs betydelse för mannen.

Ali säger att Jamal har många viktiga vänner, som Ilmar Reepalu och Anders Rubin (kommunalråd)."

"Dagen efter Ilmar Reepalus besök i Al-Muntadar-moskén den 5 september i fjol fattar ordförande Ali Laibi ett beslut. Det delger han Skånskans källa när de möts i Rosengård.

– Han hade bestämt att alla medlemmar i församlingen skulle rösta på Socialdemokraterna i valet."

"En annan riksdagskandidat från Malmö, partikollegan Adrian Kaba (S), fick under valdagen klara besked av Jamal El-Haj när det gäller vem församlingarnas och invandrarföreningars röster tillhör. Adrian Kaba befann sig vid vallokalen i Värner Rydénskolan på kvällen när Jamal El-Haj kom förbi.

– Han påstod att jag varit i kontakt med föreningar som han haft kontakt med. Jag reagerade på det skvaller som Jamal framförde, att jag varit i föreningarna för röstfiske."

"Adrian Kaba säger att han hört att Jamal El-Haj arbetat för att det planerade moskébygget i Håkanstorp ska bli verklighet (Salsabil/Islamiska kulturföreningen)."

Källa, Skånska Dagbladet fredag 18 februari 2011:


"Al-Muntadarmoskén låg delvis innanför Stadexfabrikens skyddszon. Men en ny gränsdragning för bygglov möjliggör publik verksamhet i industriområdet.

Lokalerna på Norra Grängesbergsgatan skulle hyras ut till föreningar som irakiska kvinnoföreningen eller "Ungdomar skapar framtid". Det framgår av fastighetsägarens verksamhetsbeskrivning till stadsbyggnadskontoret.

Föreningsaktiviteterna skulle ske främst lördagar och söndagar. "Troligtvis innebär en normal föreningsträff cirka 20 till 40 personer." Det nämndes inte då att även församlingsträffar skulle äga rum i fastigheten, vilka kan antas locka fler människor. I Räddningstjänsten Syds remissvar till stadsbyggnadskontoret avråddes först ett tillfälligt bygglov.

Orsaken var att "Malmös största riskobjekt, Stadex, ligger endast 150 meter från fastigheten".´Moskén fick ändå ett femårigt tillfälligt bygglov den 10 juli 2009."

Källa, Skånska Dagbladet fredag 18 februari 2011:


"Det är dubbelt så vanligt att invånare med utländsk bakgrund kryssar en kandidat jämfört med personer som är födda i Sverige.

– Kandidater med utländsk bakgrund får också stöd av grupper med utländsk bakgrund."

Källa, Skånska Dagbladet fredag 18 februari 2011:


"På Al-Muntadar fanns endast utländska medier inbjuden. Det hade varit intressant att veta varför. Tyvärr fick jag inte möjlighet att fråga Ilmar Reepalu.

En person i redaktionen funderade på om ett offentligt möte, med pressen inbjuden, skulle kunna ha utnyttjats av islamofobiska krafter. Det är en väsentlig iakttagelse. Den tanken hade även islamolog Jonas Otterbeck när jag pratade med honom för en tid sedan."

Källa, Skånska Dagbladets Grävblogg fredag 18 februari 2011:
http://blogg.skanskan.se/gravbloggen/2011/02/18/kan-nya-medborgare-ta-aktiva-beslut/


"Kommunstyrelseledamoten Jamal El-Haj (S) i Malmö menar att han inte bedrev någon personkampanj under valrörelsen. Se webb-tv-intervjun här."

Källa, Skånska Dagbladets Grävblogg fredag 18 februari 2011.

Se Jamal El-Haj ljuga i Webb-TV om hur han bearbetat muslimska församlingar om moskébyggen:

http://blogg.skanskan.se/gravbloggen/2011/02/18/webb-tv-bedrev-ingen-personkampanj/


"WEBB-TV. Valbesök hos många föreningar men ingen personkampanj. Hjälp i bygglovsfrågor men som ett slags ideell konsult. Det är Jamal El-Hajs bild av sin roll under valspurten.

Han bekräftar även att det varit ett bråk med Adrian Kaba (S).

– Jag var väldigt arg på en viss värdering."

"En företrädare från en församling säger att du lovat att hjälpa till med olika saker, som bygglov för moskéer.

– Folk ringer mig och frågar hur de ska göra för att söka ... och jag är väl kunnig i de flesta frågor. Jag ger en rekommendation om hur de ska gå vidare.

Även i bygglovsfrågor?

– Ja, det kan ha varit någon bygglovsfråga ... ja, det har varit en viss ... jag har inget minne om det har varit bygglov. Jamal El-Haj säger att han bara hjälper folk att förstå systemet.

På fredagsbönen efter valet var du i en moské och tackade för rösterna. Varför gjorde du det om du inte visste att medlemmarna där röstade på dig?

– Jaa ... det kan stämma. Men jag har tackat många. Inte för mig personligen men för partiets röster.

Men du bad imamen att skicka en hälsning och tacka alla för att de röstade på dig.

Enligt en källa höll Jamal El-Haj en tackmiddag för församlingsföreträdare efter valet. Informationen är felaktig, säger Jamal El-Haj.

– Det har inte varit en enda imam hemma hos mig. Skulle jag misstänka, så var kanske någon imam. Men inte mer än en. (Jamal El- Haj nämner två namn)."

"Sedan ändrar han sig.

– Om jag berättar om händelseförloppet, lovar du då på heder och samvete att det inte kommer ut?

Tidningen har avböjt att ta del av informationen om Jamal El-Haj inte vill stå för den offentligt."

Källa, utskrift från Skånska Dagbladets Webb-TV fredag 18 februari 2011:
http://www.skanskan.se/article/20110218/MALMO/702179863/*/politiskt-drag-att-tacka-for-rosterLäs de tidigare artiklarna 2011 i Skånska Dagbladets avslöjande om socialdemokraternas valfusk i Malmö:

18/2 Både ha kakan och äta den
17/2 Diskutera i grävbloggen
17/2 "Delade ut kuvert - men inte valkuvert"
16/2 Politiker anklagas för valfusk i Rosengård
16/2 "Mer utbildning krävs i förorter"
16/2 "Valfusk i lightdemokratin"


Som så många andra muslimska företag förekommer flera olika adresser och telefonnummer som ingen svarar på. Almuntadar Handelsbolag uppger sig syssla med fastighetsförvaltning i Malmö:

Almuntadar HB.
Telefon: 040-96 16 60.
Norra Grängesbergsgatan 9
214 50 Malmö

ALMUNTADAR HB.
Org.nr: 969738-3884.
Kopparbergsgatan 23
214 44 Malmö

ALMUNTADAR Handelsbolag
Organisationsnr: 969738-3884
Vougts väg 36
213 72 Malmö


Karta till och bilder på Almuntadar Handelsbolag på Norra Grängesbergsgatan 9 i Malmö:
http://www.hitta.se/ViewDetailsPink.aspx?vad=Almuntadar&var=Malm%f6&Vkiid=5kJwHce%2barFrD5346Is9XA%253d%253d&Vkid=5106862&isAlternateNumberResult=False


Bloggen Jihad i Malmö har följt Jamal El-Haj sedan 2006 och har kartlagt hans kopplingar till terrorfinansierade Hamas:

http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/02/hamas-bakom-misstankt-valfusk-i-malmo.html

http://jihadimalmo.blogspot.com/2011/02/hur-hamas-infiltrerar-socialdemokratin.html


SVT Sydnytt säger till bloggen Muslimska Friskolan, att de inte tänker sända något om Skånska Dagbladets avslöjande scoop. Sydnytt anger som skäl att Skånska Dagbladets artiklar endast bygger på spekulationer.Inga kommentarer: