2011-02-22

Malmö behöver 20 nya boenden för ensamkommande


"ENSAMKOMMANDE FLYKTINGBARN

Nya regler från 1 mars

20 nya boenden behövs i Malmö

Malmö. Migrationsverket inför nya regler för ensamkommande flyktingbarn från den 1 mars. För Malmö kan det betyda att 250 barn och ungdomar ska stanna permanent i Malmö.

– En katastrof, säger sektionschefen Stefan Berséus."

" – Då skulle vi behöva uppemot tjugo nya permanentboenden eftersom ett fungerande boende vanligtvis har mellan tio och tjugo ungdomar. Och det är inte genomförbart, säger Stefan Berséus."

"Kommunstyrelsen i Malmö vill så fort som möjligtträffa migrationsminister Tobias Billström (M) för lösa situationen"

Källa, Sydsvenskan sidan C2 tisdag 22 februari 2011:


"Den 1 mars inför Migrationsverket nya regler. Ensamkommande flyktingbarn som redan finns i landet får permanent uppehållstillstånd. För Malmös del innebär det ett behov av uppemot 20 nya boenden."

Källa, Sydsvenskan sidan A1 tisdag 22 februari 2011.


" – Vi slog larm till regeringen om situationen för de ensamkommande flyktingbarnen för snart två år sedan. Sedan dess har vi, trots bristen på stöd, försökt hantera frågan på egen hand, men situationen är ohållbar, säger Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande.

Malmö är ankomstkommun för hälften av alla ensamkommande flyktingbarn som kommer till Sverige. Det skapar en orimlig situation för Malmö, men främst för de ensamkommande flyktingbarnen, säger han."

Källa, pressmeddelande från Malmö stad måndag 21 februari 2011:Inga kommentarer: