2009-06-15

Demonstration mot Ahmadinejad
Klockan 18.15 idag måndag 15 juni 2009 beskådade bloggen Muslimska Friskolan demonstrationen mot valfusket i Iran. I hörnet av Södergatan och Baltzargatan i Malmö hölls tal på farsi. Demonstranterna var mycket upprörda. På ett plakat stod:


"Stoppa våldet mot det iranska folket!"


I publiken och demonstrationen sågs inga svenskar. Svenskarna gick förbi helt oberörda. Många politiskt ointresserade svenskar ville inte ha flygblad som demonstranterna delade ut. Bloggen som tycker om det iranska folket tog nyfiket emot flygbladet. Citerar vad som stod nederst på flygbladet:


"Ett demokratiskt och tryggare Iran skapar även ett säkrare och fredligare värld. Vi kan också visa vårt stöd genom att kontakta olika massmedier så att de i sin tur ytterligare belyser situationen i Iran.


Iranska folket behöver vårt hjälp. AGERA NU!"


Fast att demonstrationen var arrangerad av irankommunister, sågs även två iranska flaggor vaja som hyllar det rojalistiska Shahens Iran.


Något annat som var intressant handlar om tidpunkten för demonstrationen. De skötsamma iranierna demonstrerade sen eftermiddag/tidig kväll efter arbetstid. Det framgår även av Sydsvenskans artikel nedan. När araber däremot demonstrerar mot Israel eller västvärlden, så framgår av media alltid att demonstrationerna är förlagda mitt på dagen. Är det så att färre araber än iranier förvärvsarbetar och betalar skatt till sitt nya hemland Sverige? Eller struntar araber i högre utsträckning i sin utbildning och arbete när de skolkar?"Protester mot valfusk skallade på Triangeln


Publicerad 15 juni 2009 17.17 Uppdaterad 15 juni 2009 19.38


Protester mot valfusk i Iran hördes även i Malmö på måndagen, då ett femtiotal exiliranier demonstrerade vid Triangeln.


MALMÖ. Medan talare krävde frihet och demokrati för det iranska folket brändes bilder av presidenten Mahmoud Ahmadinejad.


Demonstrationen arrangerades av Irans arbetarkommunistiska partis svenska sektionen, en av de mest aktiva politiska grupperna bland Skånes cirka 4 000 exiliranier.


– Men här är inte bara kommunister. Vi har uppmanat alla iranier i Malmö att vara med, säger Farideh Arman till Sydsvenskan sedan hon hållit sitt tal."


"Josef Bahrani instämmer, och avfärdar teorin att den sittande presidenten skulle ha starkt stöd ute på landsbygden.


– Min kusin bor i en by med 800 människor. Nästan alla röstade på en annan kandidat. Men när rösterna räknades var det ändå Ahmadinejad som vunnit."


Källa, Sydsvenskan måndag 15 juni 2009:"Föreningen för Demokrati i Iran

Iran behöver en regime change

2009-06-15 19:13

Ardavan Khoshnood, Ordförande

0735-853979

ardavan@setiz.se

http://www.setiz.se

Datum: 2009-06-15

Nr: 02


De senaste oroligheterna i Iran har skapat stora debatter i svensk media. Föreningen för Demokrati i Iran har tagit del av och varit involverat i dessa debatter genom olika debattartiklar skriven av föreningens representanter. FDI anser att både Mousavi och Ahmadinejad är son av samma islamiska revolution som fram till idag orsakat så mycket elände i Iran. Båda två är hängivna anhängare till islamiska republikens grundlag, andliga ledaren Khamenei, och Khomeinis läror.


FDI anser det inte spelar någon roll om Mousavi blir president eller inte. Islamiska republikens grund är byggd på ett sådant sätt att förändringar endast kan ta plats när hela regimen i sin helhet från grunden störtas. Detta är något som Mousavi inte vill. Dessutom har alla så kallade val i Iran varit odemokratiska och således betydelselös. Valfusk har alltid skett och är därför inget nytt. Det finns heller ingen tvekan om att Mousavi också fuskat i valet, även om media inte rapporterar om det.


Det som idag tar plats i Iran är följaktligen en maktkamp mellan två olika grupperingar inom islamiska regimen om ökad inflytande i Irans maktcentra och ekonomi. Så fort själva grunden till den islamiska republiken ifrågasättas kommer dessa grupper enas mot folket. Så har det alltid varit i de senaste trettio åren.


Ardavan Khoshnood, ordförande för föreningen säger:


- Världen måste förstå att Mousavi och Ahmadinejad har samma mål, och det är att hålla kvar den islamiska regimen vid makten. Ingen av dem är intresserade av att göra Iran till en demokrati. Förutom ideologiska och realpolitiska orsaker till deras motstånd mot demokrati, är en annan anledning att de båda två gjort sig skyldiga till enorma brott mot de mänskliga rättigheterna i Iran.


Mousavi är ansvarig för bland annat "1988 Maskerna" där tusentals oppositionella avrättades i Iran i loppet av bara fem månader. Att media nu framställer Mousavi som demokratihjälte är ett hån mot alla iranier i Sverige som fått sina nära och kära torterade och avrättade på order av just denna man.


FDI tar starkt avstånd från denna maktkamp och den bild som media ger av händelserna i Iran. Den enda lösningen på Irans problem och den enda lösningen för att återupprätta demokratin i Iran är en Regime Change."Källa, pressmeddelande från Föreningen för Demokrati i Iran måndag 15 juni 2009:Föreningen för Demokrati i Iran svenska hemsida:Inga kommentarer: