2009-06-06

Skånepartiet intervjuar präst om samarbetet med Islamic Center
5 maj 2009 intervjuade bloggen Muslimska Friskolan Västra Skrävlinge församling om deras samarbete med Islamic Center:
Idag på nationaldagen 6 juni 2009 publicerar Skånepartiet en intervju med prästen Alf Sjölin om samarbetet med Islamic Center:


-Vi är väldigt glada över inbjudan, säger Ann Aldén, kyrkoherde i Västra Skrävlinge församling till Skånska Dagbladet.


Enligt aktuella siffror från Islamic Center utgör Malmös muslimer en allt större befolkningsandel. År 2005 var antalet 45 000 personer, vilket tveklöst sätter spår i Malmös utveckling. Skånepartiet har under lång tid talat om en smygislamisering av det Svenska och skånska samhället. Men islamiseringen sker inte längre i smyg med avsikt att döljas.


Det finns flera talande exempel för hur islam redan infekterat det svenska samhället. T.ex har kungahuset besökt Stockholms moské, med drottning Silvia iklädd en islamisk huvudduk och kungen i strumplästen. Den muslimska slöjan symboliserar kvinnans underlägsenhet. Det faktum att Sveriges drottning hänfaller åt bärandet av den islamiska förtryckarsymbolen stärker Skånepartiet i kampen för en Skånsk republik.


Men islam har också fått sitt stora genomslag i malmöpolitiken. Tidigare i år fick en omtalad Davis Cup-match mellan Sverige och Israel spelas helt utan publik. Ett uttryck för antisemitism?Ja, men också klart pro-islamiskt.


På islamiska riksförbundens hemsida,
www.islamiska.org,

upplyses om vilka mål islamisterna har med sin vistelse i Sverige. Man vill skaffa islamiska skolor, daghem och bibliotek, föra islam in i det icke-muslimska samhället samt ge muslimska pojkar och flickor en muslimsk omfostran. Det bör tilläggas att målet för hemspråksundervisningen och annan undervisning i islamiska skolor är att muslimska barn ska förbli goda muslimer. Islamisternas gemensamma mål överensstämmer alltså väl med utvecklingsförloppet i flyktingstaden Malmö.


Malmömoskén utökas ständigt med nya verksamheter, och för närvarande planeras ett islamiskt äldreboende. Någon assimilering av inflyttade personer märks dock inte av. Tvärtom stärks många muslimer ytterligare i sin tro när de väl fått permanent uppehållstillstånd. Med andra ord uppstår "ett samhälle i samhället".


I nära anknytning till moskén finns den ökända stadsdelen Rosengård. Rosengård har blivit rikskänt sedan man drabbats av våldsamma kravaller och omfattandeskadegörelse. I samband med upploppen har också räddningstjänstens insatser saboterats av lokala invandrargäng. Bränder, stenkastning, hotelser och misshandel tillhör vardagen i socialdemokraternas arabiserade Rosengård. Förekomsten av stenkastning är särskilt intressant då det ingår i flera islamiska ritualer. Vidare bör nämnas att socialdemokraterna fick över 80 procent av rösterna i flera distrikt på Herrgården i Rosengård. Här ser vi alltså hur beroende (s) är av islamrösterna. Tyvärr glömmer man bort att islam är överordnad den demokratiska processen, vilket innebär att när väl islam får majoriteten kastas samhället och dess styrelseskick tillbaka flera hundra år i tiden.Jag ringde upp prästen Alf Sjölin från Västra Skrävlinges församling.


Hej Alf Sjölin! Våra väljare vill veta mer om samarbetet mellan Islamic Center och Västra Skrävlinge församling på nationaldagen samt er syn på islam.Upplever ni att det finns ett stöd bland era församlingsmedlemmar för nationaldagsfirandet med Islamic center?

-Det gör det. Jag upplever att det finns ett stort stöd bland våra medlemmar, men kan inte uppge hur mycket.


Känner ni till vad islam står för? Beskriv gärna din egen uppfattning av islam.

-Jag känner till vad islam står för men vill inte säga vad. Det är en religion som omfattar många människor.


Är ni medveten om utvecklingen i de länder inom vilka islam har ett stort inflytande? Två exempel är Turkiet och Iran.

-Det tänker jag inte svara på. Det är en politisk fråga.


Men har inte svenska kyrkan också ett samhällspolitiskt ansvar?

-Det vill jag inte svara på.


Är islam en naturlig del av det svenska samhället?

-Ja, inte mer onaturligt än något annat.


Har du själv någon politisk tillhörighet?

-Det tänker jag inte berätta.


Tack Alf SjölinSkånepartiet anser att samarbetet mellan Islamic Center och Svenska Kyrkan är mycket olycksbådande. Men det visar också att Skånepartiets kunnande om islam och dess sociala, kulturella samt politiska konsekvenser behövs i Malmö och Skåne.


Daniel Nord

Skånepartiet


http://www.dagen.se/dagen/article.aspx?id=171672

http://sydsvenskan.se/skane/article436412/Har-firas-nationaldagen.html


Upplagd av Skånepartiet kl. 14:33 "Källa, Skånepartiets blogg Skånekuriren lördag 6 juni 2009:
http://skanepartiet.blogspot.com/2009/06/svenska-kyrkan-firar-nationaldagen-i.html


Inga kommentarer: