2009-06-01

Muslimer i hijab på universitet i Israel"Det tog lite tid innan vi kunde träffas men till slut blev det möjligt. De är totalt tolv kvinnor ur den Islamska Rörelsens studentförening i Israel. Vi har träffats i olika omgångar, i varierande storlek på grupperna och vid olika universitet. De bär alla hijab. De är alla drygt tjugo år. De känner alla att de gör en insats för hela den muslimska världen. Men de har också blivit allt mer oense ju längre våra samtal fortskridit.


Kvinnorna jag träffar har valt Muslimska Brödraskapets tolkning av islam i stora drag. För dem är det räddningen. Räddningen från att göra fel val, räddningen från det onda, från frestelser som förleder människa till synd. Övertygelsen ger dem känslan av styrka. Tron driver dem till framgångar i det privata dagliga livet. En del sover till och med bättre än vad de gjorde innan de började bära hijab."


"Hennes väninna ska snart gifta sig. Hon ser fram emot äktenskapet men vill inte ha många barn. Två kanske tre. Minst en flicka. Hennes make vill bara ha söner.

-Om han tar sig fler hustrur, vad säger du då? Frågar jag.

-Han får väl göra vad han vill, svarar hon.

-Men skulle du inte bli ledsen om han skaffade sig fler kvinnor.

-Jo det är klart. Varje dag ber jag till Allah att det inte ska bli så…"Källa, Islamologi.se söndag 31 maj 2009:


Inga kommentarer: