2009-06-08

Moskén kvällstidDet var lugnt i moskén ikväll måndag 8 juni 2009. En taxi stod parkerad utanför VDn Bejzat Becirovs vita jättevilla, några hundra meter innan Islamic Center. Ingen satt på uteplatserna vid villan som är flera; på bottenplan och övervåningen.


Securitas bevakar moskén, upplyser en stor skylt vid grinden på parkeringen till Ögårdsskolan som är moskéns muslimska friskola i Malmö. Vid ingången till själva moskén sitter en liten securitasskylt bredvid de gröna dörrarna. En liten vit skolskåpbuss står till vänster utanför grindarna. Hela parkeringen är instängslad så att skolbarnen från lågstadiet på Ögårdsskolan inte ska springa ut där. Eller för att moskéns besökare inte ska parkera på gräsmattan söder om moskén så att den går sönder av hjulspåren. Händer något kan vaktmästaren ringa Securitas eller Bejzat Becirov som kör dit på två minuter.


Plåtjalousierna som skyddar moskéns stora fönster utåt Jägersrovägen är ännu inte nerfällda. Det är ganska nedsläckt inne i moskén fast vaktmästaren ännu inte låst. Hundra meter österut vid skolans fotbollsplan gör grabbarna mål, i två små lag av muslimer. Lugnet har återträtt sedan socialdemokraterna och Svenska kyrkan firade nationaldag här i förrgår. Eller var det valrörelse?


Inga kommentarer: