2009-06-07

Media hyllar nationaldag i kriminell moské"Svenska kyrkans grannförsamling Västra Skrävlinge var välrepresenterad när Islamic Center bjöd in till nationaldagsfirande.

HUSIE. Barn från Ögårdsskolan visade inslag ur sin Melodifestival 2009 på innergården med minareterna och moskéns kupol som fond.


– Nationaldagen är en glädje för alla imamer. Det är en viktig dag för oss alla, sa Islamic Centers ordförande Bejzat Becirov, som var förtjust över att ha folkmusikgruppen Jidder bland artisterna.


Kerstin Sandlund från Västra Skrävlinge församling hade med sig mjuka tofflor om det skulle bli tillfälle för ett studiebesök inne i moskén.


– Jag tycker det här är intressantare än att gå på en vanlig svenska flaggans dag, sa hon.


"Och jag är brun om bena, precis som det ska va, och därför vill jag sjunga att bruna ben är bra", sjöng barn från Ögårdsskolan."


"Till Islamic Center kom under lördagen deltagare från bland annat katolska kyrkan och missionskyrkan, samt flera politiker."Källa, islamorganet Sydsvenskan lördag 6 juni 2009:

"Islamic Center i Malmö bjöd på lördagen in Svenska kyrkan och representanter för Katolska kyrkan och Missionskyrkan till nationaldagsfirande."


"Torgny Anderberg, präst i Västra Skrävlinge församling, underströk att nationaldagsfirandet inte är religiöst. Det är en nationell högtid.


- Vi lever efter mottot att allt vi kan göra tillsammans ska vi inte göra var och en för sig, sa han.


Till Islamic Center kom under lördagen inte bara representanter för kyrkorna, utan också flera politiker."Källa, tidningen Dagen lördag 6 juni 2009:

Inga kommentarer: