2009-06-02

Skärholmen får ny moskéBloggen Muslimska Friskolan har läst boken om hur 1960-talsstadsdelen Skärholmen utanför Stockholm blev ett beryktat ghetto på bara tio år:


"Tio år efteråt : Skärholmen - anteckningar och fotografier

Författare:
Arnstberg, Karl-Olov; Ekenborn, Lars
Titel:
Tio år efteråt : Skärholmen - anteckningar och fotografier / Karl-Olov Arnstberg, Lars Ekenborn
Kategori:
Geografi och lokalhistoria, Stockholm.
Förlag:
Stockholm Liber
År:
1979
Språk:
Svenska
Var kan jag låna?"


Källa:
Idag 2/6 2009 blev det klart att nästa steg tas i Skärholmens historia med en moské:"Lindfors/Larsson: Skärholmen får ny moské


Skärholmens islamiska kulturförening har under flera års tid letat efter en plats för en moské. Vid exploateringsnämndens junisammanträde kommer mark i nära anslutning till Skärholmens centrum att anvisas till föreningen.


– Stockholm är en mångkulturell stad och det skapar behov av gudstjänstlokaler för olika trosriktningar. Därför är det positivt att vi nu efter en längre tids utredningar har hittat en lämplig plats för en moské för Skärholmens många utövande muslimer, nära kollektivtrafik och Skärholmens centrum, säger exploateringsnämndens ordförande Petter Lindfors (M).


– En moské är en viktig mötesplats för många stockholmare. Det är en samligsplats som gör att folk i alla åldrar rör sig i området, vilket skapar trygghet i närmiljön samtidigt det gynnar lokala handlare, restauranger och caféer, säger ytterstads- och bostadsbolagsborgarrådet Joakim Larsson (M).


Skärholmens islamiska kulturförening har ansökt om markanvisning för byggnation av moské ett flertal gånger. Nu föreslås att markanvisa ett 3 000 kvadratmeter stort område invid Äspholmsvägen och Skärholmsvägen. Området ligger cirka 200 meter ifrån Skärholmens centrum samt buss- och tunnelbaneförbindelser.


2 juni, 2009 Kategori:
Pressmeddelande, Stockholm stadshus, Joakim Larsson, Petter Lindfors Etiketter: , , "

Källa, pressmeddelande från Moderaterna i Stockholm 2 juni 2009:Nyhetsartiklar:


"Publicerad: 2 Juni 2009 09:32
Senast Ändrad: 2 Juni 2009 10:15 STOCKHOLM.
Efter att ha letat lämplig plats i flera år är det nu klart: Skärholmen får en egen moské."

Källa, City 2/6 2009:


"10:38 tisdag 2 juni 2009
Moské kan byggas i Skärholmen"

"På exploateringsnämndens sammanträde den 11 juni väntas beslutet fattas om att anvisa marken till Skärholmens islamiska förening."

Källa, Sveriges Radio Stockholm 2/6 2009:Hemsida för Skärholmens islamiska kulturförening:


"Förslag på den nya moskén ... inshah Allah ... större bild"

Inga kommentarer: