2009-06-03

Antikrist firar nationaldag hos Islamic Center"2009-06-03 02:00

MALMÖ

Svenska kyrkan och Islamic Center ska fira nationaldagen tillsammans i anslutning till moskén.


– Vi är väldigt glada över inbjudan och det här blir samtidigt en manifestation av vårt goda samarbete, som ibland möts av aggressiva anonyma telefonsamtal, säger Ann Aldén, kyrkoherde i Västra Skrävlinge församling.Västra Skrävlinge församling är granne med Islamic Center vilket inneburit långvarigt samarbete. Men inbjudan till nationaldagsfirandet har gått till samtliga församlingar i Svenska kyrkan i Malmö.


– Jag vet att intresset är stort och tror att alla församlingar blir representerade, säger Ann Aldén. Att nationaldagen inte är en religiös högtid gör att det passar bra att fira den tillsammans."


"Men framför allt samarbetet med Islamic Center, exempelvis genom projektet Nya vägar, leder till anonyma telefonsamtal och negativa reaktioner i bloggvärlden.


– Både jag och de andra prästerna får ibland samtal, liksom kyrkorådsledamöterna, säger Ann Aldén.


Hon uppger att det inte rör sig om direkta hot, men uttalat missnöje med att Svenska kyrkan samarbetar med muslimer."


"Firandet på Islamic Center på lördag inleds klockan 11.– I och med att vi Sverige hittills inte utvecklat nationaldagsfirandet blir det extra roligt att göra det tillsammans, säger Ann Aldén."


Källa, Skånska Dagbladet onsdag 3 juni 2009:"Västra Skrävlinge församling är ligger nära Islamic Center och de båda har lång erfarenhet av samarbete under. Inbjudan till nationaldagsfirandet har dock gått till samtliga 16 församlingar i Svenska kyrkan i Malmö.


– Det är första året jag är med men jag förväntar mig att vi hissar den svenska flaggan och sjunger Du gamla du fria, säger Ann Aldén."


"Men det är samarbetet med Islamic Center, exempelvis genom projektet Nya vägar, som har medfört anonyma telefonsamtal och negativa reaktioner i bloggvärlden."


Källa, Kyrkans Tidning onsdag 3 maj 2009:"Firandet sker i anslutning till moskén på Jägersro, rapporterar Skånska Dagbladet.

— Jag vet att intresset är stort och tror att alla församlingar i Malmö blir representerade, säger Ann Aldén, kyrkoherde i moskéns grannförsamling Västra Skrävlinge, till tidningen.


Aldén hoppas att det gemensamma firandet ska bidra till minskade spänningar och motsättningar. Det samarbete som hennes församling redan tidigare har haft med Islamic center har ibland väckt ont blod som bland annat tagit sig uttryck i aggressiva anonyma telefonsamtal."


Källa, TT genom Helsingborgs Dagblad onsdag 3 juni 2009:"Trots hotfulla mejl mot Svenska kyrkan i Malmö kommer kyrkan i Västra Skrävlinge församling att genomföra sitt nationaldagsfirande tillsammans med Islamic Center som planerat.


Torgny Anderberg, komminister i Västra Skrävlinge församling, lyfter i en kommentar fram att det handlar om ett icke-religiöst firande, som sker tillsammans med församlingens grannar.


- Det ligger i vårt intresse som svenskar, gamla eller nya, att fira vår nationaldag tillsammans med andra, säger Torgny Anderberg."


Källa, Sveriges Radio Malmö och Malmo.com onsdag 3 juni 2009:"Svenska kyrkan och Islamic Center i Malmö ska fira nationaldagen tillsammans i anslutning till centrets moské."
I
Källa, Dagen torsdag 4 juni 2009:
I
I
I
Antikrist har tagit plats i Västra Skrävlinge församling och vill lura svenskar att fira nationaldagen med den kriminella moskén:
I
I
Tänker kyrkoherde Ann Aldén i konsekvensens namn bevista Malmö tingsrätt i september 2009 för att fira det svenska rättsväsendet när Islamic Center ställs inför rätta?

Inga kommentarer: