2009-06-27

Fejkad muslimsk skolvecka jagade upp islamfientlighet
Publicerad 27 juni 2009 1.00 Uppdaterad 27 juni 2009 1.00

En pappa ringer in till Skånepartiets närradio och berättar upprört att dottern ska ha en temavecka om islam på Östra skolan i Trelleborg. Islamfientliga bloggar snappar upp inslaget och uppmanar till att ställa skolpersonalen till svars.


TRELLEBORG. Men någon muslimsk vecka har aldrig varit planerad på Östra skolan."


"– Vi har kollat detta. Jag har fått tag rektorn och han visste ingenting utan har till och med kollat med läraren. Det är fejk. Det finns absolut ingen substans i detta. Det finns ingen förälder som heter det han utger sig för att heta. Och de lärare som undervisar i fyran ska undervisa i Trelleborgs historia de tre första veckorna. Och de har inte skickat ut något papper om det och inte om någon muslimsk vecka heller, säger Mats Lundqvist, utvecklingschef på skolförvaltningen i Trelleborgs kommun.


Han är upprörd över hela historien.


– Det verkar som att det är någon som tycker att det är roligt att jaga upp stämningar. Vi kan mycket väl ha en muslimsk vecka, eller en temavecka om islam rättare sagt. Precis som att vi kan ha en temavecka om kristendom och judendom eller vad som helst, säger Mats Lundqvist.
Skolförvaltningen har fått 15 till 20 samtal från undrande personer om den muslimska veckan.
– Dessutom har massmedia, Sveriges television, riksmedia och ni hört av sig. Så från någonstans har det spridits väldigt fort, säger Mats Lundqvist."Källa, Trelleborgs Allehanda lördag 27 juni 2009:Läs även bloggen Politiskt Inkorrekt där ljudupptagningen finns:


Radioinslaget hos Skånepartiet:


Tidigare bloggposter om den muslimska skolveckan:
I
I

Inga kommentarer: