2009-06-22

Muslimsk tvångsvecka för tioåringar"EU:s jordbruksministrar säger nej till religiös slakt men rektorer i Trelleborg säger ja till religöst slaktat kött.


Läs följande brev till bloggen.


"Trots att jag bor i Sjöbo kommun har jag möjlighet att kunna ta in de två närradiokanalerna i Malmö på två gamla apparater.


I morse, torsdagen den 18 juni Så sände K P Herslow i Skånepartiet mellan 08.00-10.00. Denna radio har öppen telefon. Ca 20 minuter in på den första timmen ringer det in en ung förtvivlad pappa ifrån Trelleborg som berättar att han fått hem en skrivelse från dotterns skola som tänker införa en "muslimsk vecka" för fjärdeårs-eleverna ca 3 veckor efter höststarten 2009.


Det skall komma att serveras endast halalmat i matsalen, koranen kommer att studeras, muslimsk historia på schemat och flickorna får gärna ta på sig huvudduk som de haft med sig hemifrån. Olika islamska aktiviteter och föreläsare kommer att dyka upp under veckan och bland annat kommer en imam att lära ut om den islamska läran.


Denne pappa hade vid infos erhållande ringt upp rektorn på skolan (östra skolan) och frågat om det kommer en kristen vecka som motvikt mot detta?


Svaret blev att det inte kunde sig låta göras eftersom muslimer är förbjudna att äta "oren" mat och läsa Bibeln och flickorna fick absolut inte gå ut med otäckt hår.


Om denna historia är sann så tror man inte sina ögon och öron. Att en rektor med sina lärare gör sig skyldiga till smygislamiseringen av vårt land genom att tillvänja försvarslösa barn till denna fruktansvärda vidskepelse som kallas islam, tycker jag att detta bör undersökas om detta är förenligt med skollagen och svensk grundlag.


Om detta så är fallet, så föreslår jag några andra aktiviteter som också är islam, som stening av en kvinna, piskning av en annan kvinna, handavhuggning av en tjuvs hand, ett låtsasgiftermål mellan en förslagsvis 50-årig lärare och en nioårig flicka på skolan. Ett trevligt kast med flicka från balkong och ja många andra "pittoreska" inslag under denna skammens vecka.


Måtte varenda Trelleborgare resa sig upp och ryta ut sina protester mot detta!


Detta radioprogram som jag refererar till går på frekvensen 90.2 och kan höras i repris idag fram till kl 17.00. I morgon fredag från kl 08.00 till 17.00.
Kan även höras över internet på samma tider om man går in på skanepartiet.org och klickar på internetradion, där dessa två timmar som det avses går i repris, dygnet runt, till måndag morgon.


Jag vet att det är helg imorgon, vår svenska fina helg men jag tycker ändå att någon därnere hos er skulle kunna ta tag i och undersöka detta så snabbt som möjligt, för att sätta ner foten för detta skamgrepp på vår demokratis baspelare, nämligen våra skolor.


Rektorn på Östra skolan heter Håkan Gunnarsson och du kan maila honom påKälla, Thorals Alfssons blogg 18 juni 2009:


http://everykindapeople.blogspot.com/2009/06/muslimsk-vecka.htmlHemsida för den kommunala grundskolan Östra skolan i Trelleborg:Besöksadress:
Östra förstadsgatan 106 231 32 Trelleborg

Tel:
0410- 733580 / 733581

E-mail:


Bloggen Muslimska Friskolan tog idag 22/6 2009 kontakt med Trelleborgs Allehanda. Reportern Magnus hade där fått tips från en kvinna om den muslimska skolveckan. Men reportern hade inte hört något om rektorns uttalande att en kristen vecka inte gick för sig. Bloggen tipsade då att rektorns uttalande står att läsa på Thoralf Alfssons blogg, bloggen I mitt Sverige samt nu även bloggen Muslimska Friskolan. Reportern Magnus diskuterade med bloggen om rektorns uttalande var förenligt med skollagen. Reportern har möjlighet att kontakta Skolinspektionen, samt undersöka den muslimska skolveckan närmre, för att kanske skriva en artikel.
I
I
Kontaktuppgifter till reportern Magnus och hans kollega Ann på Trelleborgs Allehanda:
I
Trelleborgs Allehanda,
Box 73, 231 21 Trelleborg
Telefon vxl: 0410-545 00
Fax: 0410-171 00
red@trelleborgsallehanda.se (redaktionen)
webbredaktionen@trelleborgsallehanda.se (webbredaktionen)
I
I
I
Hör radioinslaget där pappan protesterar mot att hans tioåriga dotter ska bära slöja under den muslimska skolveckan, från videon på Youtube:
I
I
I
Torsdag 18 juni efter radioinslaget fick bloggen Muslimska Friskolan en intervju med utvecklingschefen för Trelleborgs grundskolor, Mats Lundqvist:
I
Mats Lundqvist
Utvecklingschef
Telefon: 0410-73 34 95
I
Källa:
I
I
Bloggen uppgav 18/6 2009 för Mats Lundqvist att en muslimsk skolvecka skulle hållas i någon grundskola i Trelleborg. Bloggen visste då inte i vilken. Lundqvist svarade att han inte hade hört talas om någon muslimsk skolvecka alls i någon trelleborgsskola. Han undrade varifrån uppgiften kom. Bloggen svarade att det hade berättats om i närradion. Lundqvist lovade undersöka saken. Alltså går det bra att vända sig till honom om det finns frågor kring ärendet. Lundqvist sa nämligen att det måste ha beslutats ute på någon skola i Trelleborg, eftersom han själv inte var insatt i fallet. Men nu bör han vara det.

Inga kommentarer: