2009-06-17

Intervju med Sveriges Radio om Rosengårdsrapporten


Måndag 15 juni 2009 fick bloggen Muslimska Friskolan en intervju med Sveriges Radio. På sin lediga dag svarade Tomas Ramberg på frågor och ställde själv desto flera till bloggen.


Det var Tomas Ramberg på Sveriges Radios lördagsintervju som 13 juni 2009 intervjuade säpochefen Anders Danielsson om Rosengårdsrapporten:


Tomas Ramberg


Tomas Ramberg hade ingen aning om att hans intervju där säpochefen sågade Rosengårdsrapporten, innebar stort stöd i kampen för de som vill avslöja rapportens undermålighet.


Ramberg berättade att allt säpochefen sade togs med i den sända intervjun som presenterades i radion. Ingenting klipptes bort. Ramberg har en helt privat förklaring till varför säpochefen sågar Rosengårdsrapporten. Bloggen avslöjar givetvis inte Rambergs privata spekulationer, även om de var spännande.


Ramberg blir intresserad av bloggens fynd att säpochefens uttalande inte stämmer med säpomedarbetarnas intervjusvar till Försvarshögskolan:Han säger att han tänker besöka bloggen och läsa uppgifterna om Försvarshögskolan. Först ska han ha semester. Bloggen informerade Ramberg om de flera pågående JO-utredningarna som Försvarshögskolan dragit på sig för Rosengårdsrapporten. Har Sverige tur, så kanske det blir en lördagsintervju framöver med någon ansvarig från regeringen eller Försvarshögskolan om Rosengårdsrapporten.


Ramberg intresserar sig för Försvarshögskolans Magnus Ranstorps förtroende i forskarvärlden efter kritiken som framförts mot Rosengårdsrapporten han producerade. Speciellt undrar Ramberg hur regeringen ser på rapportens trovärdighet och vill veta vad bloggen Muslimska Friskolan fått fram.


Ramberg lyssnar intresserat till Försvarshögskolans Lars Nicanders tre helt oförenliga versioner om vem samt hur källmaterialet till Rosengårdsrapporten förstördes:
I

Inga kommentarer: