2009-06-17

Religionslärare som vek ut sig får sparkenReligionsläraren och tillika rektorn vid friskolan Norrlands Entreprenörsgymnasium får idag sparken för att ha vikt ut sig:


"Luleå Näringsliv

Norrlands Entreprenörsgymnasium AB och rektorn går skilda vägar

2009-06-17 15:51


VD Majvor Müller menar att situationen skapat en förtroendekris. Den handlar om var, vad och hur en offentlig person, som en rektor, kan kommunicera och även gränslinjen mellan yrkesliv och privatliv.


- Det råder ingen tvekan om att Anders Karlsson betytt mycket för skolans utveckling. Men hans omdöme har brustit. Karlssons syn på vad man som privatperson får göra skiljer sig från styrelsens uppfattning, säger Majvor Müller.


VD Majvor Müller går nu in som tf rektor och rekrytering av ny rektor påbörjas omedelbart.
Elever och föräldrar meddelas snarast, personligen eller per brev, om den förändring som genomförts. Verksamheten påverkas inte utan alla elever hälsas varmt välkommen till ett nytt läsår.Media hälsas välkommen till presskonferens idag, onsdag den 17 juni 2009 , kl 16.15

Plats: Luleå Näringsliv AB, Kyrkogatan 13, portkod 6512.

Medverkande:

Norrlands Entreprenörsgymnasiums VD Majvor Müller
Styrelsens ordförande Anders Granberg."


Källa, pressmeddelande från Luleå Näringsliv onsdag 17 juni 2009:
http://www.newsdesk.se/pressroom/lulea-naringsliv/pressrelease/view/norrlands-entreprenoersgymnasium-ab-och-rektorn-gaar-skilda-vaegar-303029"Rektorn slutar

Luleå.

Anders Karlsson, den rektor i Luleå som hamnat i blåsväder efter att ha poserat på internetsajten Facebook, lämnar sin tjänst på Norrlands Entreprenörsgymnasium AB.
I ett pressmeddelande meddelar Norrlands Entreprenörsgymnasium AB att Anders Karlsson och skolan "går skilda vägar"."Källa, Norrbottenskuriren 17 juni 2009:
http://www.kuriren.nu/nyheter/artikel.aspx?articleid=4964908"På den sociala nätverkssajten finns ett antal bilder av Anders Karlsson som tvingar skolledningen att ifrågasätta hur bilderna uppfattas. På sajten skriver rektorn att ett av hans intressen är sex. Sajten som delvis är öppen för alla besöks också av skolans elever."

"Vänsterpartiets Börje Lööw blev Facebookvän med rektorn för tre till fyra månader sedan. Det var Anders Karlsson som kontaktade Börje Lööw.


Medlem i sexgrupper


- Någon gång har jag sett hans bilder och jag har tyckt att det är märkligt att en person i den ställningen fläker ut sig inför elever. Om jag gjorde det skulle mitt liv som politiker vara slut, han kan inte ha tänkt alls. Han får ha vad han vill för intressen av sex och klä sig privat hur han vill, men nu handlar det inte om det, säger Börje Lööw.


Han säger också att på sistone har rektorn gått med i allt fler Facebookgrupper som har med sex att göra."


Källa, Norrbottenskuriren onsdag 17 juni 2009:

"Luleå. Friskolan Norrlands Entreprenörsgymnasium och rektorn Anders Karlsson går skilda vägar. Anledningen är att han förekommit i sex-sammanhang på internet."


Källa, Norrländska Socialdemokraten onsdag 17 juni 2009:"Idag stod det klart att Norrlands Entreprenörsgymnasium AB och dess rektor Anders Karlsson går skilda vägar."


Källa, Piteåtidningen onsdag 17 juni 2009:"LULEÅ. Den 53-årige rektorn på Norrlands Entreprenörsgymnasium får sparken efter Nyheter24:s avslöjande.


I måndags avslöjade Nyheter24 att rektorn på Norrlands Entreprenörsgymnasium i Luleå skyltar med sin sexfixering inför elever och näringslivstoppar på Facebook.
Skolan tog allvarligt på uppgifterna och höll ett
krismöte, varpå man startade en internutredning. Vänsterns gruppledare i Luleå, Börje Lööw, deklarerade att rektorns beteende var olämpligt och sa upp vänskapen.


På sin profil på Facebook deklarerar rektorn, inför vänner och bekanta, att han fått sparken och söker nytt jobb:


"Jag är numera arbetssökande... Så kan det gå när drevet går. Vad är det för samhälle vi lever i? Var finns moralen som de så kallade moralens väktare försöker bevara? Tipsa gärna om något bra jobb. Besitter allmänt hög kompetens, med glimten i ögat.""


Källa, Nyheter 24 onsdag 17 juni 2009:


Inga kommentarer: