2007-12-16

Al-Azharskolan i BrommaDen kristna socialdemokratins tidning Broderskap tycker att det är trevligt med muslimska friskolor i Sverige. Därför har de i torsdags skickat en reporter till Al-Azharskolan i Bromma.


Men texten i artikeln stämmer inte riktigt överens med rubriken. Så här står det i artikeln:

"Al-Azharskolan verkar i ett Sverige som oroas över så kallade konfessionella friskolor i allmänhet, och kanske muslimska i synnerhet. Islam är ett begrepp som för vissa är laddat med föreställningar om terror, fundamentalism och hjärntvätt. Muslimska friskolor ses ibland som religiöst indoktrinerande. Det finns också en fruktan att skolorna leder till att muslimska barn inte integreras, utan snarare segregeras, i det nya mångkulturella samhälle som är verklighet i dagens Sverige."


Och så här sattes rubriken:

"Muslimsk friskola där eleverna kan vara sig själva"


Vilket budskap är det som tidningen Broderskap vill förmedla om Al-Azharskolan? Är det att det är positivt att de muslimska eleverna på skolan slipper kontakt med icke-muslimer och därför kan vara sig själva? Eller är det att det är negativt att de muslimska eleverna uppenbart är fullständigt segregerade från det svenska samhället?


Källa, Tidningen Broderskap nummer 50 från 12/12 2007:


Inga kommentarer: