2007-12-28

Sveriges Radios P1 mot islamism


Det bildade P1-folket har de senaste dagarna som hetast diskussion olika sätt att avslöja islamismen i sitt debattforum:

"Heta diskussioner
antiislamistisk tråd av Nils Wernberg, Uppsala
Nu har Mona störst förtroende............. av Jörgen Mellerby, karlstad
Är religionernas tid förbi? av Victor Rangner, Hässelby"

Länk till P1s debattforum:


Webbadress till antiislamistisk tråd:


Under Debattregler står så här:

"SR:s regler för forum:

Detta diskussionsforum drivs av Sveriges Radio AB, 105 10 Stockholm, organisationsnummer 556413-3232. Svensk lag gäller för den här mötesplatsen. Här får du inte göra något som liknar uppvigling, d.v.s. uppmana till brott, bedriva hets mot folkgrupp som innebär att man uttrycker missaktning eller hotar en grupp p.g.a. dess etniska bakgrund, tro, hudfärg eller sexuella läggning, sprida barnpornografi eller sprida bilder eller filmer där någon utsätts för sexuellt våld eller tvång."

Länk till Debattregler för SR:s forum:


Det är utmärkt att P1 förstår och godkänner att en attack mot islamismen inte är en attack mot tron islam, utan en attack mot islamistisk terrorism. Den här diskussionen i P1 debattforum om islamism är den första lektionen som alla lärare på muslimska friskolor i Sverige bör låta sina elever läsa när de går in i datasalen vårterminen 2008. Statskontrollerade public service mest seriösa nyhetskanal P1 garanterar genom sin moderation att innehållet är godkänt.


Muslimen Hamid Zafar skriver i en insändare i tidningen Dagen att islam till skillnad från kristendomen inte har något uppdrag att missionera, som svar på diskussionen om Sveriges Unga Muslimer:

"Det finns inga verser i Koranen eller i de religiösa texterna om att gå ut och missionera islam bland hednafolken."

Det måste ju innebära att alla länder, folk och människor i världen också ska få slippa politisk och militant islamism enligt Koranen, om de inte vill tvingas till denna tro. Alla ska till och med enligt Koranen få slippa ens höra någon försöka övertyga någon om islamism. Det är emot Koranen att missionera om såväl islam som islamism.

Insändaren i Dagen 28/12 2007:


Inga kommentarer: