2007-12-23

Ny somalisk skola i BoråsSomaliska barn i Borås har fått en ny "skola". Visserligen är det bra om de kan gå dit för att få läxhjälp. Men den stora tiden läggs på att extraplugga tre tilläggsämnen, nämligen arabiska, somaliska och islam. Är inte barnen trötta efter sin vanliga skola och behöver koncentrera sig på de vanliga läxorna i stället? Om det bara vore bra för de somaliska barnen att gå i denna extraskola varje dag, så skulle det ju vara hur bra studieresultat bland somaliska barn som helst. I stället ligger deras kunskaper lägst i Sverige.


Artikelns bild visar hur denna somaliska skola suddat ut traditionell julavslutning helt och hållet. I stället för julsånger, avslutning i kyrkan och julgröt, så får de stackars somaliska barnen lära sig den fina förortstraditionen att öppna en hämtpizzakartong. Citat nedan från artikeln. Och glöm inte klicka på länken och se bilden på hur islam troligtvis vill att julavslutning ska ersättas i svenska skolor. Den är ganska avslöjande.


"Den somaliska skolan, Kunskapsföreningen Borås, startades för bara någon månad sedan. I vanliga fall går barnen dit efter att den vanliga skoldagen är slut. Senare på kvällen kommer de äldre ungdomarna. Skolan är öppen sex dagar i veckan.

De får lära sig arabiska och somaliska och får hjälp med sina läxor. För många underlättar det mycket att få läxorna förklarade på somalisika.– Dessutom kommer de att ha lättare att lära sig bra svenska när de kan tala sitt modersmål ordentligt, säger Ahmed Abdulle, som är en av lärarna.

Dessutom får barnen lära sig mer om islam."


Källa, Borås Tidning 19/12 2007:


Det går att kommentera artikeln i Borås Tidning, vilket flera personer gjort där de ifrågasätter poängen med denna nya somaliska skola.


Inga kommentarer: