2007-12-29

Muslimsk rektor ringer SÄPOI fjor skrev tidningen Svensk Polis om hur Bejzat Becirov ringer SÄPO när något händer. Becirov är rektor för den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö som med moskén tillhör Islamic Center som han är VD för.


SÄPOs chef i Malmö heter Magnus Krumlinde och beskriver situationen så här:

"– Det finns krafter i de invandrartäta områdena med kopplingar till terrornätverken som kan suga upp ungdomar. Vi vill fånga upp ungdomarna i tid, informera dem och prata med dem om vad som händer i deras liv, säger Magnus Krumlinde.

– Arbetslösheten och utanförskapet i de här områdena är en grund till problem och kan leda till missbruk, kriminalitet och till att väcka extrema yttringar som terrorism eller främlingsfientlighet."


Rektor och VD Bejzat Becirov intervjuas också:

"Flera attentat
Skandinaviens största moské, Islamic Center, ligger i Malmö och har en församling med cirka 57 000 medlemmar. Den har utsatts för flera attentat och brändes i april 2003 nästan ner till grunden. Nu är ett av fönstren i moskén trasigt och har provisoriskt lagats med polistejp. På golvet syns svarta fläckar. För bara några dagar sedan slängde någon in molotovcocktails genom rutan.
Bejzat Becirov, vd för Islamic Center, säger att han har stort förtroende för Säpo.

– När något händer ringer jag dem direkt, säger han.

Den religiösa servicen är bara en liten del av Islamic Center, som även driver en förskola och en skola, arrangerar familjerådgivning, ungdomsverksamhet och andra aktiviteter. Bejzat Becirov vill vara opolitisk och anser att det är viktigt att invandrare integreras i det svenska samhället. Han har många motståndare bland mer konservativa muslimer, som anser att han bedriver en slags ”islam light”."


Källa, tidningen Svensk Polis från Rikspolisstyrelsen i april 2006. Publicerad 26/4 2006 på Internet med rubriken Näpo hjälper SÄPO:


Publicerad på Polisens hemsida:


Alltså verkar det finnas en stor risk för skolbarnen att förlägga en muslimsk friskola som Ögårdsskolan precis i anslutning till en moské. Det finns två muslimska friskolor till i Sverige som ligger i anslutning till moskéer.


Inga kommentarer: