2007-12-06

Café JäMåSkattebetalarna får betala Malmö stads gratistidningar som går ut till alla hushåll i stadsdelarna. Enda syftet är att berätta för invånarna hur bra de sittande socialdemokratiska politikerna sköter sig och strör miljoner till olika projekt. I dagens Vårt Fosie nr 4, 2007 finns på sidan 7 en artikel om Fosie stadsdelsförvaltnings satsning Café JäMå (jämställdhet och mångfald).


På bilden på sidan 7 finns föredragshållaren Hanna Cinthio som är mellanösternvetare och utsänd från Etniska Relationer. Det står att hon talar arabiska och har bland annat arbetat på BRIS och Rosengårdsskolan.


Svenska kommuntjänstemannaförbundet SKTF avdelning Malmö skriver på sin sida i samarbete med Malmö stad om samma nyhet så här på sidan 3:

"JäMå-Café äger rum den 11 oktober kl: 16-
18 på Fosie SDF, Eriksfältsgatan 28, foajén, .
Föreläsare blir Hanna Cinthio som kommer att tala
om mångfald på arbetsplatsen."

Källa:


Hanna Cinthio har inte bara arbetat på Rosengårdsskolan i Malmö. Hon har även arbetat på muslimska friskolan Al-Elowm al-Islamiyya som fick stängas. Cinthio skulle alltså kunna sägas vara expert på att jämföra kommunal invandrartät skola med majoriteten muslimska elever med muslimsk friskola med majoritet invandrarelever. Varför får hon aldrig uppdraget att berätta om vad som är bästa alternativet för eleverna i detta val av skola som alla rosengårdsungdomar ställs inför? Skulle inte rosengårdsföräldrarna behöva en sådan vägledning?


Framförallt infinner sig frågan om nu både Malmö högskola och Malmö stad har experter anställda på avdelningar som heter Etniska Relationer:


Varför sänds medarbetarna ut att tala på mysiga Café JäMå där alla sitter lydigt och lyssnar och som redan är positivt inställda till att arbeta för jämställdhet och mångfald? Varför sänder de inte Hanna Cinthio från Etniska Relationer ut för att medla och få stopp på stenkastning mot poliser, ambulans och brandmän på Rosengård? Där skulle Hanna Cinthio kunna göra nytta. Låt avdelningen Etniska Relationer ha jouren och ha ansvar för att stoppa konfrontationerna på Rosengård. Upp till bevis så att skattebetalarna ser att de har någon nytta av Etniska Relationer. Att stå på café och tala för redan frälsta stoppar ingen stenkastning.


Inga kommentarer: