2007-12-17

HalaljulbordStudieförbundet Sensus som får sina intäkter från skattemedel bjuder onsdag 19 december på halaljulbord. Medlemmar från Sveriges Unga muslimer, Turkiska ungdomsförbundet och kristna ungdomar får smörja kråset på skattebetalarnas bekostnad under förevändning av att islamiska Eid Al-Adha sammanfaller med den kristna julen i år. Anti-diskrimineringskampanjen Alla olika alla lika arrangerar inom LSU – Sveriges ungdomsorganisationer och Utrikespolitiska Förbundet Sverige dessförinnan rundvandringar i Stockholms moské samt paneldebatt som kostar ännu mer skattepengar.


Kontaktperson är Sara Sjöman, kampanjledare AOAL, 0736-311624, sara.sjoman@lsu.se

Sara Sjöman säger till bloggen Muslimska friskolan att det pressmeddelande som gått ut idag ska locka så många journalister som möjligt att bevaka det redan fullbokade halaljulbordet och skriva om insatsen att fira interreligiös högtidsmiddag.


Det märkliga är att det muslimska studieförbundet Ibn Rushd för några år sedan bröt sig ur just det kristna studieförbundet Sensus för att de inte ville tillhöra det längre. Så mycket för den interreligiositeten. Vore det inte ett bra antidiskrimineringsprojekt om Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer (LSU) arbetade för att muslimska barn och kristna ska gå i samma skolor, i stället för som nu segregera sig i muslimska friskolor? Kan muslimska ungdomar äta julbord med kristna ungdomar så kan de väl gå i skolan ihop också?


Pressmeddelande 17/12 2007:


Inga kommentarer: