2007-12-30

Islamic Center: raketer är haramAlla elever i den muslimska friskolan Ögårdsskolan besöker den stora moskén som också tillhör Islamic Center. Där är Jonus Latifov imam. Inför nyår i fjor varnade han föräldrar för att köpa raketer åt sina barn. Det är haram (förbjudet) eftersom det finns så många fattiga som inte har råd till raketer. Han anser också att de är onödiga.


Låt imamen Jonus Latifov patrullera ute på Rosengård nu till nyår. Vad är det för mening att gömma sig inne i moskén och tala till föräldrar som är för gamla för att smälla raketer? Varför lyssnar inte de troende muslimerna till sin imam utan köper ändå raketer åt sina barn? Varför inte låta imamen vakta den container som sätts i brand på Rosengård varje kväll? Om inte barnen är rädda för poliser och brandmän, så kanske de i alla fall inte riktar raketerna mot en skäggig man med Koranen i hand. Skål för ett nyårsfirande i containern för imamen!


Bloggen Muslimska friskolan har ett förslag till alla muslimska skolbarn som skjuter raketer trots att det är haram:

Fäst var sin Koran i raketen så att de skjuts iväg upp i en omloppsbana för så lång framtid att ni glömmer vad som står i den!


Länk till Sydsvenskans artikel:


Södertälje följer inte heller imamens bannlysning av raketer:

Inga kommentarer: