2007-12-15

Ögårdsskolans imam godkänner VilksjulkortI förrgår intervjuade Expressen Helsingborg Lars Vilks om hans muhammedjulkort. Citat från artikeln:


"En profet framför en julgran, med en julklappssäck i handen önskar betraktaren en "gladelig jul". Det är Lars Vilks senaste inlägg i debatten om religion och yttrandefrihet.

Trykkefrihedsselskapet
Tryckfrihetsföreningen bildades 2004 i protest mot Danska Pens hållning till den islamkritiske historikern och författaren Lars Hedengaard som nu är föreningens ordförande.

Lars Vilks, den 61-årige kontroversielle konstnären, ritar årets julkort för medlemmarna i det danska Trykkefrihedsselskabet."


Expressen låter intervjua den muslimska friskolan Ögårdsskolans imam och datalärare Ayoub Chibli om julkortet. Han är verksam vid skolan och moskén vid Islamic Center samt som fängelseimam. Till tidningen säger han så här:


"Ayoub Chibli, imam vid Islamic Center i Malmö, tycker att man gott kan ta det med ett smajl.
– När jag ser den vill jag bara skratta, säger han. Ärligt talat så kan man inte bli upprörd av allt som skrivs och publiceras. Så muslim jag är kan jag med gott hjärta önska alla en god jul."

Källa, Expressen Helsingborg 13 december 2007:


Så nu är det alltså fritt fram för alla att sprida julkortet på profeten Muhammed med imamens stöd. Skolbarnen på den muslimska friskolan Ögårdsskolan kan sätta upp julkortet i korridoren eller med Trykkefrihedsselskapets och Lars Vilks godkännande sälja det i Rosengård. Bloggen Muslimska friskolan uppmanar alla muslimska skolbarn i Sverige att sprida julkortet på sina muslimska friskolor!


Inga kommentarer: