2007-12-07

Ögårdsskolan pressas av nya anmälare


Mästergrävaren på Sydsvenskan, Anders Ljungberg har precis publicerat ytterligare en artikel om två nya anmälare mot den muslimska friskolan Ögårdsskolan:


Anmälan tar bland annat upp det här:


"Socialstyrelsens kritik mot Islamic centers omskärelse av pojkar.

De ständiga förseningarna med Islamic centers årsredovisningar.

Hur ska skolans barn förstå vad som är rätt och fel när skolans ledning bryter mot lagar, regler och etik? skriver anmälarna.

De hävdar att skolans rektor Bejzat Becirov och biträdande rektor Ann-Louise Wallner har lämnat vilseledande och felaktiga uppgifter till Sydsvenskan om sitt agerande och att ledningen sedan anklagar Sydsvenskans journalistik för att vara rasistisk.

Ann-Louise Wallner ifrågasätter om anmälarna verkligen arbetar på skolan. Hon antyder att den anmälan, som Sydsvenskan skrev om på torsdagen, kan vara skriven av en lärare som blev uppsagd i våras.

Den före detta läraren förnekar dock bestämt att han har något med anmälningarna till Skolverket att göra.

Läraren blev uppsagd på ett sätt som stred mot medbestämmandelagen och lagen om anställningsskydd. Skolan fick betala 20000 kronor i skadestånd för den felaktiga uppsägningen.

Den utpekade läraren är samme lärare som gjorde en anmälan till socialen om förhållandena i den misshandelsdömde mannens familj och som polisanmälde den busschaufför som misshandlade en elev. "


Den här bloggen har ingen aning om vem anmälaren eller anmälarna av Ögårdsskolan är. Det finns något av mystik över ärendet. Dock är det tragiskt att läsa om ytterligare ett missöde som Sydsvenskans Anders Ljungberg grävt fram nu, nämligen det faktum att Ögårdsskolan brutit mot medbestämmandelagen och lagen om anställningsskydd. Varför är det så många lagbrott som skett på Ögårdsskolan? Något verkar ju i alla fall vara fel där. Och Skolverket bör nog ta anmälarens synpunkter på allvar. Anders Ljungberg hittar ju ständigt nya saker när han gräver om Ögårdsskolan. Varför gör inte Skolverket det?


Blogglänk om de nya anmälningarna mot Ögårdsskolan:

Inga kommentarer: