2007-12-21

Konvertit väljer bort ÖgårdsskolanI dagens Skånska Dagbladet intervjuas konvertiten Emerick Adolfsson. Han arbetar på Islamic Center i Malmö som innefattar moskén och den muslimska friskolan Ögårdsskolan. På bilden syns några av hans barn. Av artikeln och bilden framgår att barnen går på en skola som inte är muslimsk. Då kan man ju undra varför konvertiten Emerick Adolfsson eller hans barn inte vill att de ska gå i den muslimska friskolan Ögårdsskolan i Malmö? För två av barnen är i rätt ålder för att gå på Ögårdsskolans låg- eller mellanstadium.


Är den muslimska friskolan Ögårdsskolan inte bra nog? Transporterna dit och hem skulle ju inte vara något problem eftersom Emerick ändå ska köra dit varje morgon och hem efter jobbet. Och Ögårdsskolan har ju både stora skolbussar och småbussar som de hämtar och lämnar elever i runt om i hela Malmö. Malmö stad har också utmärkta bussförbindelser. Trots att Emerick Adolfsson dagligen ser Ögårdsskolan och kan berätta hur den är, så har den alltså valts bort av konvertiten och hans barn.


I artikeln står också att Emerick Adolfsson är anställd på Islamic Center och tar hand om de en eller två svenskar per månad som från Malmö eller Skåne vill konvertera till islam. Är det allt han arbetar med? Det kan väl inte fylla upp en hel tjänst att ta hand om en eller två per månad som vill konvertera? För de en eller två konvertiterna är väl inte heltidsarbetslösa som under en månads tid tillbringar all sin dagtid hos Emerick Adolfsson i Islamic Center? Kan inte Skånskan skiva vad Emerick Adolfssons verkliga arbetsuppgifter är? Eller yrar han bara runt på Islamic Center som någon projektanställd som Islamic Center får betalt för att ha där?


Likadant är det med Emerick Adolfssons fru Sri Adolfsson. Skånskan skriver att hon är akademiker från Indonesien. Men nu i Sverige har hon som gift med Emerick Adolfsson fått stanna hemma och ta hand om parets barn. Det finns förskola i Sverige. Varför kan inte de minsta barnen vara där så att akademikern Sri Adolfsson kan arbeta som akademiker? Är det för att hon är muslimsk kvinna som hon måste stanna hemma?


Tack Skånska Dagbladet för ert avslöjande reportage!

Budskapet i artikeln är klart och tydligt, att de som har insikt i hur Ögårdsskolan är, väljer att inte sätta sina barn i den skolan.


Källa till artikeln i Skånska Dagbladet fredag 21/12 2007:


Inga kommentarer: