2008-08-28

Dansa och passa barn, sedan bli polisRikspolisstyrelsen vill ha in fler invandrare och kvinnor på polisutbildningen. Det har gett effekt hos en söt tjej och hennes tjejkompis i dagens Arbetarbladet:


"Sara Leinonen
, Sandviken, går på handelsprogrammet på Bessemergymnasiet. På fritiden dansar hon och umgås med vänner, familjen och pojkvännen. Efter studenten vill Sara jobba på sommaren och sedan åka till USA för ett år som au pair. Det vill hon göra tillsammans med bästa vännen Malin. När de kommer tillbaka till Sverige planerar de att söka in till polishögskolan tillsammans."


Källa, Arbetarbladet torsdag 28 augusti 2008:Det är mycket möjligt att hon kommer att bli en utmärkt polis. Det får polisrekryteringen och framtiden utvisa. Men är det den här bakgrunden som man tänkt sig för sökande till framtidens polisutbildning?


Vilket av följande ska ses som meriter vid antagningen:

1. att hon är tjej?

2. att hon går på handelsprogrammet?

3. att hon ska passa barn som au pair?

4. att bästisen också ska söka till polishögskolan?

5. att hon dansar?


Vad i ovanstående meriter har med läggning eller intresse för polisyrket eller brottsbekämpning att göra? Absolut ingenting. Om den bakgrunden är rätt för att antas till polisutbildningen, så är nog 99 % av alla kvinnor som klippta och skurna för att bli poliser. Det kanske räcker att ha 1 % manliga poliser i framtiden?Läs hur kritiken växer när korruption föreslår att avskaffa antagningskraven till framtidens polisutbildning:


Inga kommentarer: