2008-08-18

Lärarhögskolan vill göra arabiska obligatorisktAlla som tänker utbilda sig till lärare får idag på skolstartsdagen en present av Malmö lärarhögskolas nya dekan och högsta chef, Maria Sundkvist. Hon vill att blivande lärare ska underkasta sig islam genom att tvinga dem att lära sig arabiska:


"Hur skulle du vilja göra om lärarutbildningen om du fick fria händer?

– En dröm jag har skulle vara att göra en variant av lärarutbildningen som förutom grundläggande behörighet också krävde kunskaper i arabiska. Det vore spännande att se vilket genomslag det skulle ha här i Malmö."


Källa, Sydsvenskans förstasida samt sidorna C1 och C4 måndag 18 augusti 2008:


Maria Sundkvist har säkert räknat ut att hon kommer att få stor uppmärksamhet i den pedagogiska världen och ryggdunkningar från politiker. Därför är det bara en tidsfråga innan hon genomför sitt förslag. Hon får genast applåder för sina "kloka ord" av lärarutbildaren Mats Olsson:
Men borde Maria Sundkvist inte först fråga de som vill bli lärare, om de vill underkasta sig islam?


Bloggens förslag är att dekanen Maria Sundkvist med ansvar för 7200 studenter borde få sparken. Sedan borde hon flytta från sitt lyxboende i Malmös dyraste invandrarfria stadsdel Västra Hamnen och bosätta sig mitt i det arabiska Rosengård och där tvingas lära sig och tala arabiska iklädd kvinnoförnedrande slöja. Här är hennes hemsidor:

Namn: Maria Sundkvist
E-post: maria.sundkvist@mah.se
Telefon: 040 - 665 81 16
Mobil: 0709-655800
Delta gärna i diskussionen om Maria Sundkvists förslag på Flashback:
https://www.flashback.info/showthread.php?t=729003


Tisdagen 19 augusti, dagen efter Sydsvenskans publicering av artikeln och denna bloggpost, har Malmö högskola oroligt läst just denna bloggpost ett tiotal gånger. Det har gått att avläsa via tjänsten Sitemeter som registrerade besöken.

Torsdagen 21 augusti har Sveriges Riksdag läst denna bloggpost.

Fredagen 22 augusti 2008 har Rikspolisstyrelsen läst denna bloggpost.

Inga kommentarer: