2008-08-12

Eleverna vantrivs i den dåliga ÖgårdsskolanI dag tisdag 12 augusti 2008 toppar City Malmö/Lund sin förstasida med en familj som har sina barn i den muslimska friskolan Ögårdsskolan vid Islamic Centers moské i Malmö. Rubriken på förstasidan lyder:

Skolstopp hemma


Det visar sig att den muslimska familjen med en konvertit vill undervisa sina barn hemma, men inte får det för utbildningschef Mats Bååth:


"Familjen Adamson-Ellahi är brittiska medborgare. Och det är sönerna Suhaybs och Muhammads, tio och åtta år, engelskkunskaper som gör att paret vill undervisa dem själva från höstterminsstarten.

- Vi har bott här i fem år, men vet inte hur länge vi blir kvar, säger Waqar.

- Med den engelskaundervisning som Suhayb och Muhammad får här kommer de att ligga rejält efter om vi skulle flytta hem.

Likaså anser familjen att kvalitén på Ögårdsskolans undervisning där pojkarna går är för dålig - och att båda pojkarna vantrivs."

Källa, City Malmö/Lund sidorna 2-3 tisdag 12 augusti 2008:


"Det är nästan omöjligt att få hemundervisa sina barn i Sverige. - Det ska vara extraordinära skäl, som att ens barn är sjukt eller att man snart ska flytta utomlands, säger Mats Bååth, utbildningschef i Limhamn/Bunkeflo som avslog familjen Adamson-Ellahi ansökan."

Källa, City Malmö/Lund sidorna 2-3 tisdag 12 augusti 2008:


Kommentarer till första artikeln:


Det märkliga är att denna nyhet är gammal. Både Sydsvenskan och Skånska Dagbladet har tidigare skrivit om exakt samma familj och samma ärende för en vecka sedan och för några veckor sedan. Men då fanns ingen bild på den muslimska familjen med konvertiten. Inte heller nämndes den muslimska familjens namn. Att sönerna gick på den muslimska friskolan Ögårdsskolan som tillhör den största moskén i sydsverige var inte heller med. I stället lyftes fram att det var en familj från Limhamn med rötter i England. Ville Sydsvenskan och Skånska Dagbladet mörka familjens muslimska religion, ursprung samt kopplingarna till Islamic Center?


Inga kommentarer: