2008-08-18

Poliskvotering går att stoppaI dagens Kvällsposten får poliskvoteringens debattledare Paul Nilsson medhåll. Skattebetalaren Henrik Svensson från Örkelljunga gör idag måndag 18 augusti 2008 en kommentar till Paul Nilssons insändare i KvP 14/8. Rubriken lyder:
Vem som helst kan bli polis

Henrik Svensson menar att det inte bara är ett hån mot poliser att slopa antagningskraven för att kvotera in fler kvinnor och invandrare till polisutbildningen. Svensson menar att det är ett hån mot hela samhället att ta bort kraven för sökande till polisutbildningen. Han hävdar att det leder till att polisen kommer att bestå av slashasar, malajer och icke språkkunniga nysvenskar.Fredag 15/8 2008 på sidan B 20 i Sydsvenskans Ordet skrev Suzanne Skirhav ett svar till Bengt Larsson i Ordet 13/8. Skirhav menar att bara förslaget att kvotera in invandrare och kvinnor till polisutbildningen visar en förändrad syn på vad polisen bör kunna. Rubriken är:

Stora förändringar blir alltid hårt kritiserade


Självklart är detta ett cirkelargument som inom filosofin inte är värt något. Saker blir inte sanna eller riktiga bara för att förslag förs fram. Skirhav hade erhållet betygen IG i filosofi. För hur bevisar det att poliskåren skulle bli bättre av slopade krav för att få in fler invandrare och kvinnor, bara genom att föra fram det förslaget? Eller att polisen inte kan sitt arbete för att de har för få kvinnor och invandrare enligt vänsterpopulister och korrumperade polischefer? Skirhav bor i Vellinge. Den kommunen ligger i sverigetoppen över bästa kommuner och har Sveriges högsta disponibla inkomster hos sina medborgare. Hur kan Vellinge klara det utan några flyktingar? Flytta till det stenkastande Rosengård Skirhav och bli en mänsklig sköld i detta muslimska ghetto, så gör du någon nytta i alla fall!"Diskussioner har förts om att de fysiska testerna till polisutbildningen är för svåra för kvinnor. Tidigare har det även framkommit uppgifter om att kvinnliga sökande till Polishögskolan får sämre resultat i psykologtest än män.

Säkerhetschefen Anders Danielsson har väckt frågan om att en del antagningskrav borde slopas för att fler kvinnor ska antas."

Källa, Blekinge Läns Tidning lördag 16 augusti 2008:


14/4 skrev bloggen om kriminalinspektören Jan Berntssons insändare om poliskvotering i tidningen Svensk Polis 4 april 2008:
Det som nu fått mediasverige att reagera är att denne Jan Berntsson enligt Hallands Nyheter 14/8 anmält sin egen arbetsgivare polisen för diskriminering till JämO:


"Jan Berntsson har varit polis i 18 år. Han är positiv till kvotering vid lika referenser och intagningspoäng men säger:
- Män som är väl lämpade sållas bort. Istället tas kvinnor som blivit underkända in.
Han ger ett exempel på detta i sin JämO-anmälan.
- Polisen ska stå för rättvisa och att lagen följs. Andra lagar verkar gälla i polisbyråkratin, säger han.
Jan Berntsson skriver också om en kvinnlig rekryterare som plockades bort när hon påpekade orättvisa."

Källa, Hallands Nyheter 14 augusti 2008:


Dagen efter avslöjades att JämO droppar hans anmälan, men att ny lag börjar gälla efter årsskiftet:

"I sin Jämoanmälan ger han ett exempel på en namngiven kvinna som inte klarade intagningsprovet men slog ut en man som fick godkänt.
Marina Rydholm, personaldirektör, RPS, känner inte till det enskilda fallet:
- Vi har minimikrav, och det kan verka som en väl låg nivå, men de som vi antagit till utbildningen har klarat dessa. Men den som springer snabbast eller pratar bäst svenska behöver inte bli en bra polis."

"Polishögskolan omfattas inte av lagen av likabehandling av studenter i högskolan. Berntsson är inte utsatt för könsdiskriminering.
Magnus Jacobson, pressekreterare, Jämo:
-Att anmälan "droppas" beror alltså på att vi inte kan gå vidare med den.
Vid årsskiftet sker en lagändring. Samtliga sju diskrimineringslagar slås samman till en lag. Då kommer även polishögskolan, officiershögskolan och folkhögskolorna att omfattas av lagen."

Källa, Hallands Nyheter 15 augusti 2008:


Andra nyhetsmedia som hakat på:
I
I
I
Det Hallands Nyheter faktiskt skriver är att de olika antagningskraven till polisutbildningen för bland annat män och kvinnor samt andra diskriminerande medel för kvotering, kan anmälas och stoppas med den nya lagen som börjar gälla 1 januari 2009. Skicka in anmälan då och stoppa kvoteringen till polisutbildningen!Tills dess ses en del av den nyvaknade debatten här:"vi har sett hur en poliskår konsekvent motarbetats av ansvariga politiker, och vi ser hur denna poliskår nu föreslås förvandlas till ett jävla saft-och-kakor-anhang bestående av fruntimmer och blattar utan fysiska eller språkliga förutsättningar att klara av sitt arbete. Jag skrev om detta redan i maj men ser till min glädje att det nu ha givits ett nytt uppsving då diverse bloggar hakat på och följer utvecklingen."
Inga kommentarer: